BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehirdeki Vaka sayıları hızla artarken YÜZDE YETMİŞİ DELTA

Seydişehirdeki Vaka sayıları hızla artarken YÜZDE YETMİŞİ DELTA 

31 Ağustos 2021
Seydişehirdeki Vaka sayıları hızla artarken  YÜZDE  YETMİŞİ DELTA

Seydişehirde son günlerde koronavirüs vaka sayısında artışın önüne  geçilemiyor 

Son verilere göre, günde yaklaşık 70-80  kişinin koronavirüs testi pozitif çıkarken   bunlardan  yüzde   yetmişine yakını  Delta   olması   dikkat çekiçi. Delta  varyantının diger  varyantlara   nazaran daha   hızlı   bulaşması ile   dikkat çekiyor.

Konya Haftalık  Vaka  sayısında  Türkiye   ortalamasında  beşinci sırada il olurken aşılanmada   bir çok   büyükşehir   mavi katagoriye    geçtiği halde   Konya  hala  mevcut yerini koruyor 

Konyadaki   bir çok hastenedeki yogun bakım ünitelerindeki hasta  sayılarının  fazlalağı nedeni yeni  hastanelerin yogun  bakımları  Corona  virüs  hastaları ile dolup taşıyor.

Şu ana kadar Seydişehir'de karantiinada  bulunan kişi  sayısı   binli  rakamlarına uşalmış  durumda.

Buna rağmen  Seydişehirde  Sağlık çalışanalarının  Aşı olalım  çağrısına kulak  asılmayarak Aşılmada  toplumsal bağışıklık kazanma  noktasına  ulaşılamaması ise işin  başka  bir  boyutu

Denetimlerin bırakılması  düğünler   ve dışarıdan  gelen insan  akışı  ve İnsanların kalabalık oldugu   yerlerde  maske   takılmaması  sosyal   mesafe   kurallarına  uyulmaması Hizmet sektörü veren  bazı resmi kurumlarda   HES  Kodu uyğulamasnın  yapılmaması Şehrin  merkezindeki en işlek noktalarda gezerken insanlar  maske takmadığı, maskesini çenesine kadar indirdiği ve sosyal mesafe kuralına  uyulmaması , virüsün  delta  olarak hızla  yayılması  başlıca sebep olarak gösteriliyor.

Tabiki Vaka sayısına oranla Paralel  olarak Yoğun bakım Entübe ve  vefat sayısınında  artması  dikkat çekiçi.

Mesala 30 Ağustosta  Türkiye   geneli açıklanan  Vaka sayıları bindelik  rakamlar  dikkate alınırsa   Konyada   günlük  vaka  sayısı   bine  yakın oldugu  ortada .

Buna  paralel  olarak Seydişehirde  vaka  sayılarıda   günlük olarak 70-100  arasında  seyrediyor.

Altı Eylülde   okulların  açılması ile  Vaka sayıların bu kadar  yüksek  oldugu ilçemizde  son durum  endişe  verici.

SEYDİSEHİRHABER HABERYORUM

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.