BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehirde Mevlidi Nebi programı düzenlendi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Mevlidi Nebi programı düzenlendi. Seydişehir ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen program Kızılay düğün salonunda yapıldı. 

20 Ekim 2021
Seydişehirde Mevlidi Nebi programı düzenlendi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Mevlidi Nebi programı düzenlendi.  Seydişehir ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen program Kızılay düğün salonunda yapıldı.

Kuran-i kerim tilaveti ile başlayan program ilçe müftüsü Âdem Bebek in selamlama konuşması ile devam etti.

Adem  Bebek konuşmasında  "Amaç sadece bir doğum kutlamaktan öte Peygamber efendimizin örnekliğinden istifade etmek İlçe Müftülüğü  olarak  hafta boyunca tüm kurumlarımızla aile mefhumu konusunu işleyeceğiz."dedi  Programda Peygamberimiz ve aile sine vizyon  gösterimi yapıldı.

Kürsüye gelen Konferansa, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge konuşmacı olarak katıldı.

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, vefanın gereği olarak bu vatanı bizlere emanet eden şehitleri rahmetle yad ettiklerini, vefa kavramının sevgide, dostlukta, arkadaşlıkta devamlılık anlamına geldiğini, zikretmenin, tefekkür etmenin ve şükretmenin vefa içerisinde yer aldığını, Peygamberimizin "Allah'a şükreden bir kul olmayayım mı" ifadesinin Rabbine karşı vefa duygusunu ön plana çıkarttığının altını çizdi. Peygamberimizden vefa örnekleriyle sözlerini sürdüren Öge, vefalı bir peygamberin ümmeti olarak onun sünnetini yaşatmak, adını duyduğumuzda salât ü selam getirmek ve emaneti Kur'an'ı Kerim'e sahip çıkmakla vefamızı göstermeliyiz temennisinin ardından  konuşmaasını, tamamladı.

Programa  Seydişehir  Kaymakamı Deniz Pişkin  Belediye  başkanı  Mehmet Tutal  , Emniyet  Müdürü Cevdet Arıcı ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar  çok sayıda  vatandaş katıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.