BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir Kamu Personeli Derneği

Kamu Personel Derneği Seydişehir temsilciliğine Seydişehir belediye sinde tekniker olarak görev yapan Mehmet Karyağdı atandı 

30 Temmuz 2021
Seydişehir Kamu Personeli Derneği

Seydişehir Temsilcilisi Mehmet Karyağdı ile  Seydişehir deki sivil  toplum örgütlerini ziyarete  eden Denek Başkanı Hemşerimiz  Dr Menderes Kandemir Derneğin amacını ve çalışmalarını  şu şekilde  anlattı.

“Binlerce kilometrelik bir yolculuk bile tek bir adımla başlar.” (Lao Tzu)

Evet, 13 Kasım 2020 tarihinde bir adım attık ve Ülkemizde kapsayıcı ve tarafsızlık ilkesiyle hareket edecek ve kamu çalışanlarının mesleki, kültürel, hukuki ihtiyaçlarının karşılamasına odaklanmış yeni bir harekete ihtiyaç olduğu gerekçesiyle KAMU-PERDER’i kurduk.

Bizler, güçlü bir sivil toplum kuruluşu oluşturmak adına; güven, demokrasi ve çoğulculuk sağlayarak ortak hareket edeceğiz. Kamu ve özel sektör ile birlikte iç içe faaliyetler yürüterek kurumsal bir STK olma yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz.

KAMU-PERDER’İN AMACI

Derneğimiz, Türkiye genelinde kamuda çalışan; “Genel İdari Hizmetler”, “Sağlık Hizmetleri”, “Eğitim ve Öğretim Hizmetleri”, “Avukatlık Hizmetleri”, “Din Hizmetleri”, sınıflarında görev yapan tüm idari personeli bir çatı altında toplamaktır. Çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi, mesleki, kültürel ve hukuki ihtiyaçlarının karşılanması için bu konuda çalışmalar yapan meslek kuruluşları, vakıf, dernek, birlik ve benzerleriyle ya da kişilerle işbirlikleri sağlayarak çözüm önerileri geliştirme amacını taşır.

FAALİYET ALANLARIMIZ

KAMU-PERDER bir dernekten ziyade içerisinde farklı çalışma alanlarının bulunduğu, farklı projelerin yürütüleceği bir kuruluştur. Bizler, güçlü bir sivil toplum kuruluşu oluşturmak adına;

  • Kamu-PerDer Akademi,
  • Kamu-PerDer Danışmanlık,
  • Kamu-PerDer Kariyer Havuzu,
  • Kamu-PerDer Hakem Heyeti,
  • Kamu-PerDer Mobbing Kurulu,
  • Kamu-PerDer Proje Kulübü,
  • Kamu-PerDer Sosyal Medya ve Basın Yayın,

alanlarında faaliyetler yürüterek değer üstüne değer üreteceğiz.

Kumu-PerDer,  dernekten öte içerisinde birçok çalışma alanı barındıran bir projedir. Üyelerinin mesleki ve kişisel gelişimlerini sağlamak ve kamuda yetkin eğitimcileri Kamu-PerDer Akademi çatısı altında bir araya getirerek, eğitimcilerin bilgi, birikim ve tecrübelerini hem kamu çalışanlarına hem de özel sektör çalışanlarına aktarmalarına öncülük etmek adına Kamu-PerDer Akademi’ye misyon yükledik.

Kamu-PerDer Danışmanlık ile iş süreçlerini hızlandırmak, verimliliklerini artırmak, sürdürülebilirliklerini sağlamak ve rekabetçi gücünü geliştirmek isteyen kuruluşlara danışmanlık hizmeti vermek.

Kamu-PerDer Kariyer Havuzu’yla hedeflenen; kariyer hedefini belirleyen ve hedefine ulaşmak isteyen kişilerin CV’lerini havuzda toplayarak, yine havuzda yer alan “kariyer danışmanları”yla buluşturarak, danışman eşliğinde kişiye özel kariyer planlaması yapılarak kişiyi liyakatli ve donanımlı hale getirmektir.

Kamu-PerDer Hakem Heyeti’ne bildirilen üye mağduriyeti hakem heyetinde değerlendirilerek konu ile ilgili rapor hazırlanacaktır. Atanan hakem tarafından üye ile kurum yöneticisi arasında yaşanan olumsuzlukla ilgili iki taraf da dinlenerek sorunun kurum içerisinde çözümüne öncülük edilerek hem adli mercilerin yükü azaltılacak hem de kurum içi iletişim güçlendirilerek çalışma barışı sağlanarak kuruma bağlılık artırılacaktır.

Kamu-PerDer Mobbing Kurulu ile önceliğimiz üyelerimiz olmak üzere mobbing konusunda bilinçlendirme eğitimleri düzenlenecektir. Mobbinge maruz kalan üyelerimize ücretsiz hukuki destek sağlanacaktır.

Kamu-PerDer Proje Kulübü’yle planlanan ise, topluma fayda sağlayan projeler üretmektir. Ayrıca Derneğimize her hangi bir şahıs tarafından sunulan fikir proje heyeti tarafından değerlendirilecek, fikir kabul görüp projeye dönüştürülecek ise kişiye kariyer havuzundan fikre uygun proje danışmanı ve proje ekibi oluşturulacaktır. Fikir projeye dönüştükten sonra fikir sahibi ve proje ekibi sosyal mecrada tanıtılacaktır. Projeye sahibiyle girişimci buluşturularak hem projenin hayata geçmesine hem de istihdam oluşmasına öncülük edilecektir.

Kamu-PerDer Sosyal Medya ve Basın ile içinde bulunduğumuz dijital çağın tüm imkanları kullanılarak sosyal medyanın en iyi şekilde yönetilmesi sağlanacaktır. Yenilikleri takip ederek, derneğin mevcut durumdan daha ilerilere taşınmasına katkı sunmak için sosyal medya en etkin şekilde kullanılacaktır.

Çıktığımız bu yol, girdiğimiz bu süreç, karşılıklı güvene ve başarma arzusuna bağlıdır. Bizler sürekli sıkı çalışmaya odaklanmalıyız. Kamu, özel sektör ve STK’lar olarak müreffeh bir ülke olabilmemiz için bizim ve çocuklarımızın geleceği için üretmeliyiz. Bilgi üretmeliyiz, teknoloji üretmeliyiz, sanat üretmeliyiz, yaşam için gıda, sağlık için bilim üretmeliyiz. Kısacası ortak değer üretmeliyiz.

Bu gerçekler ışığında bizler, sürekli sıkı çalışmaya odaklanmak ve herkesin güvenine mazhar olarak güçlü bağlılıklar kurmalıyız.

Bu süreçte; görüş, öneri ve fikirlerinizden yararlanmak adına siz değerli kamu çalışanlarımızı yanımızda görmek bizlere değer katacaktır.

Sağlıklı günler diler, saygılar sunarım.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.