BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir Eski Müstüsü Ahmet Özkan yazıları Seydisehirhaberde

Seydişehir Eski Müstüsü Ahmet Özkan yazıları Seydisehirhaberde 

09 Aralık 2020
Seydişehir Eski Müstüsü Ahmet Özkan yazıları Seydisehirhaberde

Seydişehir Eski Müsftüsü Ahmet Özkan  yazıları  ile  Seydisehirhaberde    olacak. Okuyucularımızın istifade  edeceği ümidi   ilk  yazısını  yayınlıyoruz.

اذا اعطشتك أكف اللئام
كفتك القناعة شبعا وريا
فكن رجلا رجله في الثرى
وهامة همته في الثريا
فان اراقة ماء الحياة
دون اراقه الماء المحيا
   Günün birinde kınanmış, değersiz ve aşağılık, beşpara etmeyen insanların eline ve avucuna bakma ihtiyacı hisseder ve onlara muhtaç olursan, sakın onların huzurunda bükülme,egilme onların eline avucuna bakma، kanaat, yiyecek ve içecek olarak da sana yeter.
   öğle bir adam gibi adam ol ki, ayakların toprakta ve yerde olsun ama himmetinin zirvesi ve hedefin Süreyya yıldızı gibi yüksek olsun, çıtayı yüksek tut,zirvelere gözünü dik.
   Çünkü bu uğurda başkalarının önünde eğilmek,el üfelemek,onlardan gelecek olan şunu bunu beklemek çok zordur,onlara boyun eymemek ve muhtaç olmamak için  beden'in suyu olan kan'ın akması  böyle değersiz kimselerin karşısında yüzsuyu dökmekten daha ehven ve daha kolaydır.
   Bir başkasının dediği gibi :
بئس المطاعم حين الذل يكسبها
القدر منتصب والقدر مخفوض
Zilletle, yüzün suyunu dökerek, boyun bükerek, el üfeleyerek elde edilen yemekler, yiyecekler ne kadar kötüdür,evet kazan kaynıyor yemek pişiyor ama kadr ü kiymet yerle bir olmustur.
   Bu  bir fert için de böyledir,  bir millet için de böyledir,  bir ümmet içinde böyledir.
   Keşke Ümmet olarak, Müslüman olarak millet olarak Haçlılara, inançsız ateistlere, küreselcilere, bizden olmayan uzak ve yakınlara hiçbir konuda muhtaç olmasaydık.
  Aslında bizler ümmet ve millet olarak elimizdeki baş tacı etmemiz gereken Yüce Allah'ın kitabını Rasulullah'ın sünnetini, anahtarı bizde olan tarihi birikim ve kültür  hazinelerimizin farkında olsak, bu saydığım kesimlere,asla muhtaç olmazdık, onlar bize muhtaç olurlar bizim peşimizden koşarlardı.
   Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah, bu ümmeti bu milleti tekrar mukaddes kitabı ile, Şanlı peygamberin sünneti ile bir araya getirerek barıştır, İslam ümmetini ve bu ümmet için umud vadeden bu milleti tarihteki Şanlı konumuna ulaştır, haçlıların ve benzerlerinin bu ümmet,bu millet, bu vatan, bu bayrak bu ezan bu hürriyet için besledikleri kini ve kurduklarını tuzakları bertaraf eyle, başlarına geçir, kursaklarında kıl ya Rabbî.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

9 Aralık 2020 Çarşamba

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.