BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİR’DE TEK, TÜRKİYE’DE SAYILI OKULLAR ARASINDALAR

SEYDİŞEHİR’DE TEK, TÜRKİYE’DE SAYILI OKULLAR ARASINDALAR 

10 Mayıs 2021
SEYDİŞEHİR’DE TEK, TÜRKİYE’DE SAYILI OKULLAR ARASINDALAR

Seydişehir Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu( Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi) öğretmen ve öğrencileri “Günebakan Domates”çalışması ile BİYOTEKNOLOJİ İNOVASYON YARIŞMASINA katıldılar.

Yarışma kapsamında başvuru yapan yüzlerce okul içinden 196 lisenin başvurusu kabul edildi ve değerlendirmeye tabi tutuldu. Bu 196 takım içinden ise Türkiye genelinde 87 takım bir üst tura geçmeyi başardı.

Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu AKŞEMSEDDÜN BT Takımının  çalışması “Ön Tasarım Raporu Aşamasında” Türkiye genelinde 80,50 puan ile  19. olmayı başardı. ( Yarışmada Birinci 94 puan, üst tura geçen son takım olan 87. Takım 65,33 puan aldı.)

 

BİYOTEKNOLOJİ alanında İNOVASYON çalışmalarını geliştirmeyi amaçlayan yarışmada,  elde edilen bu başarı ile Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi( Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu),TÜRKİYE genelinde sayılı okullar arasına girmeyi başardı. Ve bilimsel çalışması ile saygınlığına saygınlık kattı.

 

Yarışma kapsamında gen aktarımı yöntemi ile daha verimli ve dayanıklı türler geliştirmeyi amaçlayan AKŞEMSEDDİN BT Takımı bu aşamadan sonra teşvik almak ve finallere katılmak için yarışacak. Takım üyeleri bu  başarı, bu puan ve sıralamaile finaller yolunda büyük bir adım atmış veönemli bir avantaj elde etmiş oldu.

 

BİYOTEKNOLOJİ alanı son yıllarda dünyada çok önem verilen , çok büyük miktarlarda maddi  yatırım yapılan, yenilikçi  ve çok prestijli bir alan. Öğrenciler bu alanda ilk çalışmaları yapan müslüman Türk bilim insanı olan  AKŞEMSEDDİN’in adını,  takım adı olarak seçtiklerini belirttiler.

 

AKŞEMSEDDİN BİYOTEKNOLOJİ TAKIMI :

 

Candan Vesile DEMİRCİ (Proje Danışmanı- Biyoloji Öğretmeni)

Mustafa ŞAKA(9.Sınıf Öğrencisi)

Kemal DURAN(9.Sınıf Öğrencisi)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.