BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir'de Engelli aracını beşte bir fiyata üretti VİDEO

Konya’nın Seydişehir ilçesinde bir Üniversite öğrencisi engellilerin yurt dışından yaklaşık bin lira ödeyerek ithal olarak aldığı yürüteci kendisi ülkedeki imar durumunu da düşünerek tasarlayarak yaklaşık beş kat daha düşük maliyetle üretti. 

30 Haziran 2021
Seydişehir'de Engelli aracını beşte bir fiyata üretti VİDEO

Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Saffet Yıldırım son yıl 2’ ci dönem dersi olan makine tasarım dersinde engellilerin toplum arasında rahatça dolaşmalarını sağlayacak bir proje üzerinde çalışma başlattı.
Yıldırım yaptığı araç ile engellilerin sokaktaki hayatlarına bir kolaylık daha sağladı, Yıldırım’ın tasarladığı araç ile engelliler sokaklarda rahatça dolaşabilirken yapılan hesaplamalar ile engellilerin araçtan düşme riski de bulunmuyor.
Yeni tasarladığı araç hakkında konuşan Saffet Yıldırım yaşlı, engelli ve yürümekte güçlük çekenlerin günlük ihtiyaçlarını kendilerinin giderebilmesi için böyle bir proje tasarladıklarını söyleyerek “4 tekerli olmasından dolayı devrilme durumu söz konusu değil ön ve koltuk kısmında ayarlanabilir 2 sistem bulunuyor durup dinlenebilmeri içinde el freni sistemi bulunuyor”  dedi
Gelecekteki planları ise taşınabilir ve katlanabilir bir sistem oluşturmak, ayaklarında da engebe ve çukurlar için süspansiyon sistemi yapmak daha küçük yaşta çocuklar içinde daha minimize bir prototip oluşturmak.
Daha önce yurtdışında üretilmiş bir ürün ama yurtdışındaki fiyatları çok pahalı olduğu için biz kendi çalışmalarımızla bu seviyeye getirdik.
Yurtdışında 5 bin liraya satılan ürün biz 5te 1 fiyatına ürünü satmayı planlıyoruz, yurtdışından ülkemize getirilen ürünün 3te 1 i fiyatına satmayı düşünüyoruz diyen Yıldırım; okulda öğrendiğimiz bilgilerle bu aşamaya geldik hocalarımıza bilgilerini bize aktardıkları için çok teşekkür ediyorum okulumuzun atölyesinden ve dersliklerinden faydalanarak bu aşamaya geldik dedi. 
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet cengiz mühendislik fakültesi dekanı Prof. Dr. Ali Kahraman “ Biz mühendislik fakültesi olarak teorik bilgileri pratiğe çevirmeye çalışıyoruz, genellikle toplumu ilgilendiren mekanizmalara önem veriyoruz. Bu projemizde bunlardan bir tanesi önemli olan tabi bu ürünün fikrinin ortaya çıkması ve pratiğe dönüşmesi temel amacımızda her projenin bir ürün olarak ortaya çıkması bütün projelerde de buna çok ehemmiyet veriyoruz. Temel noktamızda topluma ve toplum sağlığına faydalı olması. Bütün sağlıkla ve savunma sanayi ile ilgili cihazların makinaların yerleştirilmesi milli projemiz , dolayısıyla her yönüyle maddi ve teknolojik yönden projelerin desteklenmesi lazım bu projede büyük ihtimalle girişimcilik projesi vasıtasıyla piyasaya çıkacak. İmkan
n verildiği taktirde Anadolu üniversitelerinde çok şeylerin olabileceğini düşünüyorum dolayısıyla il ilçe fark etmeksizin Anadolu’daki bütün değerlerin kullanmamız gerekiyor, tek bir fırsat verelim çok büyük çaba sarf edelim ben bunun başarılacağına inanıyorum Seydişehir Ahmet cengiz mühendislik fakültesi bunun bir örneği burada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ” Dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.