banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir'de 2021 Sezonu haşhaş alımları başladı

Seydişehir'de 2021 Sezonu haşhaş alımları başladı 

06 Ağustos 2021
Seydişehir'de 2021 Sezonu haşhaş alımları başladı

 Konya'nın Seydişehir ilçesinde, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Beyşehir Ajans Amirliği tarafından morfin yapımında kullanılan haşhaş kapsülü alımına başlandı.

Seydişehir merkezinde ve kırsalında haşhaş üretimi yapan üreticiler, haşhaş kapsüllerini TMO Beyşehir Ajans Amirliğine teslim etmeye başladı.

Bahçelievler Mahallesi çıkışında oluşturulan TMO alım merkezinde üreticilerin haşhaşlarını teslim etmek için zaman zaman uzun kuyrukların oluştuğu ve haşhaş kapsüllerinin baş alım fiyatının 5 lira olduğu öğrenildi.

Morfin yapımında kullanılan haşhaş kapsüllerinin alım fiyatların uzun yıllardır aynı olduğunu kaydeden haşhaş üreticileri, "Bu yıl biraz daha fiyatlarda zam bekliyorduk. Maalesef önceki yıldaki fiyatlarla alım yapılıyor. Girdi maliyetleri çok yüksek ama yine de üretimden ve TMO hizmetlerinden memnunuz." ifadelerini kullandı.

TMO, hafta sonu da dahil olmak üzere alımlarının devam edeceğini bildirdi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147