BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEO’nun Öneminin Farkında mısınız?

SEO’nun Öneminin Farkında mısınız? 

04 Ağustos 2021
SEO’nun Öneminin Farkında mısınız?

SEO web siteleri için son derece önemli olan bir çalışmalar bütünüdür. SEO çalışmalarının titiz bir araştırma sürecinden sonra oluşturulan strateji kapsamında uzman profesyonellerce gerçekleştirilmesi gerekir. SimurDigital alanında uzman ekibi ile iş ortaklarına etkili SEO çözümleri sunmakta ve organik trafiğin artırılması başta olmak üzere pek çok farklı konuda ciddi katkı sağlamaktadır.

 

Domain seçimi yeni bir projeye başlandığı sırada dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biridir. Çünkü marka kimliğinin oluşturulması aşamasında her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmelidir. Alan adı yani domain name marka bilinirliğinin artırılması açısından da hedef kitle ile kurulacak iletişim açısından da son derece önemli bir unsurdur. SEO 101 kitabı okurlarına domain seçimini hangi kriterler doğrultusunda yapmaları gerektiği, hangi domain uzantılarının ve hangi firmaların tercih edilmesi kısacası nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında yol gösterir. 

 

Domain name seçimi ve alımı ile birlikte işe yeni başlayacak olan kişiler için önemli olan bir diğer nokta ise hosting seçimidir. Hosting temelde arka planda çalışan bir hizmet olsa da web sitesinin hızlı, kesintisiz ve sürekli hizmet verebilmesi açısından çok önemlidir. 

 

SEO 101 kitabında projeler için kullanılabilecek olan tema seçimi ve kurulumu da uygulamalı olarak anlatılır. WordPress sistemi kodlama bilen bilmeyen herkes tarafından kolaylıkla kullanılabilir. Her kesime hitap etme özelliği nedeniyle WordPress üzerinden gidilmesi sıklıkla tercih edilir. WordPress temasının seçilmesi web siteleri açısından son derece önemlidir. İnternet sitelerinin organik trafik çekmesi ve arama motoru sıralamalarında daha üst sıralarda yer alabilmesi için doğru tema seçimi yapılmasına özen gösterilmelidir. SEO kitabı tema seçimi ve kurulumunun yanı sıra site içerisinde kullanılabilecek olan eklenti ve plugin konusunda da çözümler sunar. Ayrıca temanın hosting içerisine nasıl kurulacağı, nasıl yayına alınacağı ve site kurulumu aşamasında en basit ayarların dahi nasıl yapıldığını gösterir. 

SEO Stratejileri Titizlikle Uygulanmalıdır

 

Anahtar kelimelerin doğru bir şekilde belirlenmesi web sitesinin hedef kitleyle iletişime geçmesi konusunda yardımcı olması nedeniyle SEO’nun olmazsa olmaz unsurlarından biri olarak kabul edilir. Bir web sitesinin trafik çekebilmesi ve arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer alabilmesi için anahtar kelimeler çok önemlidir. SEO 101 kitabı okuyucularına nasıl doğru anahtar kelime seçilebileceği, bu amaca yönelik olarak hangi SEO araçlarının nasıl kullanılması gerektiği konusunda bilgi verir. Ayrıca anahtar kelimeler belirlendikten sonra yazılacak olan içeriklerin SEO uyumlu olması için hangi özellikleri taşıması gerektiğinden bahsedilir. SEO uyumlu içerikler aslen arama motorları için değil kullanıcılar için üretilirler ve anahtar kelimeler sayesinde arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almayı sağlarlar. 

 

Webmaster araçları, arama motorları tarafından toplana dataların site sahiplerine gösterilmesini sağlayan araçlardandır. Arama motorlarının topladığı bu veriler içerisinden web sitesinin hangi anahtar kelimelerde ön plana çıktığı, site trafiği, alınan backlinkler, hatalar ve kesik yönler gibi çok önemli verilere ulaşılması mümkündür. Sitenin arama sonuçlarında nasıl göründüğünden sergilediği performansa kadar tüm bilgiler webmaster araçları içerisinde bulunabilir.

 

Hedeflenen anahtar kelimelerde bazı durumlarda rakiplerin daha üst sıralarda olması mümkündür. Rakip analizi sayesinde SEO uygulaması yapılacak olan web sitesinin rakip sitelere göre neyi eksik yaptığı, neyi yanlış yaptığı kolayca anlaşılabilir. Doğru rakip analizi sayesinde rakipler kolayca analiz edilebilir, sıralamada da önlerine geçilmesi mümkün olabilir. SEO 101 kitabının rakip analizi bölümünde okuyuculara rakipler neler yapıyor, rakiplerimi nasıl kontrol edebilirim,  trafik alınan anahtar kelimeler nelerdir gibi konular hakkında bilgi verilir. Uygulamalı rakip analizi ile hak edilen sıralamalara ve trafiğe ulaşılması mümkündür.

SEO Uygulamaları İle Basamakları Hızla Tırmanın

 

Site dışı SEO uygulamaları web sitelerinin üst sıralarda listelenmesi için diğer web sitelerinden backlink alınması çalışmasını kapsar. Site dışı SEO çalışmalarının yanlış uygulanması web sitesini spam cezasına kadar götürebilir. Doğru yapılan site dışı SEO çalışmaları ise arama motoru sonucu sıralamalarında hızlı bir yükselme söz konusu olabilir. 

 

Günümüzde SEO uzmanları tarafından güncel olarak kullanılan yüzlerce SEO aracı vardır. Bu araçlar web sitesinin optimizasyonu konusunda oldukça etkilidir. Okurlarına uygulamalı bir şekilde SEO öğretmeyi amaçlayan SEO 101 kitabı SEO’un ne olduğunu ve nasıl çalıştığını uygulamalı bir şekilde gösteren nadir bir kaynaktır. SEO 101 yeni bir projeye başlanması aşamasında yapılması gerekenler kadar yapılmaması gerekenleri de uygulamalı bir şekilde gösterir. Kitabın okurları bu uygulamalı çalışmalardan yararlanarak projelerine iyi bir başlangıç yapma ve sitelerinin organik trafiklerinde artış yaşama imkanını elde ederler. 

 

Bunun en önemli nedeni SEO 101 kitabının okurlarına Google algoritmalarından domain name ve hosting seçimine site kurulumundan site içi ve site dışı SEO çalışmalarına kadar pek çok konuda çok önemli bilgilere sahip olma imkanını vermesidir. Bu sayede SEO 101 kitabı okuyucularına SEO’nun nasıl yapıldığını çok iyi bir şekilde öğretir.

 

SimurDigital’i ziyaret etmek için :https://simur.org/

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.