BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Şehrin ortasında yükselen ucube bina...

Şehrin ortasında yükselen ucube bina... 

25 Haziran 2021
Şehrin ortasında yükselen ucube bina...

Atatürk Caddesi'nde bulunan 1 Nolu Sağlık Ocağı "yapılsın" ya da "yapılmasın" şeklinde çok tartışıldı.

"Yapılsın-yapılmasın" derken, tabiî ki "ben yaptım oldu" mantığı tedavülde olduğu için, siyasi irade kamuoyu hassasiyetini dikkate almadı. "Bunu buraya yaptırırım" dedi proje çıktı ve yapımı hızla devam ediyor…

Ben şahsım olarak, "buraya yapılıyor madem, bölgenin dokusu dikkate alınarak bölgeye yakışan, bu hali kimseyi rahatsız etmeyecek bir bina yapılır" diye hayal etmiştim.

İlçe Sağlık Müdürlüğü şu anda sadece bir dairede geçici hizmet verebiliyor. Siz ilçe sağlık müdürlüğü için yapılan binaya bakın…

Hele şehrin en sosyal içerikli, gezilip hava alınacak bölgesinde ucube gibi büyük bir inşaat alanı yükseliyor. Kapladığı alan ve yüksekliği ile o bölgede bulunan tüm dokuyu şimdiden mahvetmiş durumda… "Madem böyle bir binaya ihtiyaç vardı bunu neden buraya projendirdininiz?" diye sormazlar mı adama?

Bu işler "ben yaptım oldu" mantığı ile yapılan işlerdir... Böyle olmamalı... Bir ara bunun gibi ucube bir bina Seyyidharun Camisinin önünde vardı. Aklıselim galip geldi, kamuoyu hassasiyeti dikkate alındı ve yıkıldı… Birden aklıma o geliverdi.

Tarih bunları unutmaz. Bu işler, şehrin en gözde yerlerine Eski Garaj'da olduğu gibi, ucube binalar dikerek çözülmez.

Evet güç elinizde yaparsınız, yaptırırsınız ama tarih bunu yazar, tarih bunu görür, tarih bunu unutmaz, tarih bunu affetmez.

….

Buyurun, yapın yaptırın ….

Avrupa’da yapılan bir araştırmada; "2030 yılına kadar tüm yaşlılar, yaşlı kalan ömurlerini yaşlı ve bakım evlerinde bitirecekler" demiş.

Bu ne demektir? Aile ilişkisi bitecek, evlatlar atalarını yaşlı ve bakım evlerine terk edecek."Bu anlama gelen bir uygulama olacak.

Onun için geçen gün Seydişehir’e Cengiz Holding'in, ailesi adına temeli atılan yaşlı ve bakım evi isabetli oldu. İlçemiz adına yerinde bir çalışma... İlçemize böyle bir binayı yaptıkları için kendilerini kutluyorum. Sosyal ve eğitim içerikli katkılarının artarak devam etmesini diliyorum.

Esas konumuza dönelim Yaşlı Bakım Evi Temel Atma Töreninde, Konya’dan gelen  Sayın Vekil Efendi, önceki dönemde olduğu gibi, bunu siz de biliyorsunuz; "biz yaptık""biz yapıyoruz", "yaparız" gibi cümleler kurmuş.

Doğrudur görevinizdir, yapacaksınız, yaptıracaksınız. Millet sizi onun için seçti.

Benim acizane (benim derken kamuoyunun) olarak isteğim birkaç şey var.

Madem bu kadar başarılısınız, Seydişehir Antalya Yolu"ndaki Alcabel Tüneli inşaatı bugüne kadar neden durdu? Başka yerlerde çalışmalar devam ederken burası neye aksadı?

Kaç yıl önce yapımına başlanan Seydişehir-Bozkır Yolu bölüm bölüm yapımına başlandığı halde başka yollar yapımı devam ederken burası neden durdu?

Madem "her şeyi biz yaptık" diyorsunuz, yapıyorsunuz, yapmaya da gücünüz vardı da Alacabel 2019 bitirilecekti. Duran çalışma daha yeni başladı, buraları niye yapmadınız, niye yaptırmadınız?

Madem yapıyorsunuz, şahsi algılamayın lütfen, Seydişehir-Süleymaniye Yolu sadece onarılacak... Kamuoyu onarılmasını istiyor, neden buralar yapılmıyor?

Madem yapıyorsunuz, şehrin ortasında duran kütüphane inşaatı ucube gibi duruyor. Neden bitirilmesi için çalışmadınız, vs?

Daha sayabilirim de şimdilik bu kadarla yetineyim. Bunlar kamuoyunun beklentisi. Ben sadece size bildirmekle aracılık ettim.

Buyurun, yapın yaptırın ….

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.