BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi Bozkır Tahini

Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi Bozkır Tahini 

13 Nisan 2021
Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi  Bozkır Tahini

 Konya Bozkır'da üretimi yüzyıllardır devam eden tahin, Türkiye'nin dört bir yanında kahvaltıların vazgeçilmezi haline geldi.

Ramazan aylarında doyurucu ve tok tuttuğu için sahur ve iftar sofralarında daha çok tercih edilen, anavatanı Bozkır olan tahin, bu Ramazan'da da sofraları süsleyecek. Diğer üretim merkezlerinden farklı olarak Bozkır'da çifte kavrulan siyah tahin, özel tadı nedeniyle daha çok talep görüyor.

Pekmezlisi, köpük helvalısı, helvası ve tahinli pidesi gibi çeşitleri bulunan tahin, Bozkırlılar için önemli bir istihdam kaynağı oluşturuyor. Özellikle Ramazan aylarında üretimin artmasıyla tam vardiyaya geçen üretim tesisleri, işçi sayılarını önemli ölçüde artırıyor.

Akdeniz yöresinde yetiştirilen susamlar Bozkır'daki üretim tesislerinde kavrulma işleminden sonra hiçbir katkı maddesi katılmadan tüketiciye sunuluyor. Önceki yıllarda su değirmeni esasına dayanarak Çarşamba Çay'ı üzerinde yaklaşık 40 tesiste üretilen tahin, şimdi teknolojik tesislerde üretiliyor

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.