banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

PKK'NIN SURİYE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Kabine toplantısı bitti | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgın yeniden kontrol altında 

17 Mayıs 2021
PKK'NIN SURİYE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan uygulanan kapanma ve kısıtmaların etkisiyle salgının yeniden kontrol altına alındığını belirtti. Salgın döneminde etkilenen esnafa dönük yeni destek açıklaması yapan Erdoğan, ''235 bin esnafa 5 bin TL, 1 milyon 150 bin esnafa da 3 bin lira hibe verilecek'' dedi. Terörle mücadeleye de değinen Erdoğan, PKK'nın Suriye sorumlusu Nurettin Sofi'nin öldürüldüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanı, İsrail'e silah satışını onaylayan ABD Başkanı Biden'a ise, "Kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz" sözleriyle tepki gösterdi.

PKK'NIN SURİYE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

PKK'nın Suriye sorumlusu öldürüldü. MİT'in sürdürdüğü çalışmalar neticesinde PKK'nın Suriye sorumlusu Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirildi.

Gara Operasyonu sırasında 13 masum insanımızın şehit edilmesi talimatını verenlerden biri yine bu teröristtir.

Etkisiz hale getirilen Sofi Nurettin'in durumu, PKK/KCK ile PYD/YPG'nin aynı örgüt olduğu gerçeğini inkarı mümkün olmayacak şekilde ortaya koymuştur.

Bu ülkeye ihanet eden, kurşun sıkan, insanımıza zarar veren, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin birliğine, devletimizin bekasına tehdit oluşturan herkesi aynı akıbetin beklediğini hatırlatıyorum.

Yürüttüğümüz kararlı mücadele ile suç örgütlerini milletin başına musallat olmaktan çıkardık. 

En büyük üzüntümüz, ülkemizde hala çetelerden medet umacak kadar zavallılaşan, küçülen haysiyet fukarası kişiliklerin olduğunu görmektir.

Terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz.

BIDEN'A SERT TEPKİ: KANLI ELLERİNİZLE TARİH YAZIYORSUNUZ

Bugün tekrar hatırlatıyorum, 84 milyon hep birlikte Kudüs nöbetimizi devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz.

Biden'ın İsrail'e 850 bin silah onayını gördük. Lafa gelince silahsızlanmadan söz ediyorlar.  Sayın Biden, sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldı. Şimdi de ciddi manada orantısız şekilde Gazze'ye saldıran ve yüz binlerce insanın şehadetine vesile olan bu olayda da ne yazık ki siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz.

ABD'nin ve onu takip eden ülkelerin 2017 sonunda Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmeleri, bu katil devletin kan dökme iştahını artırmıştır.

Bir yandan Kudüs'ün mahremiyetine el uzatan diğer yandan Gazze'deki sivilleri insafsızca bombalayan içinde medya gruplarının olduğu devasa bir binayı da bombalayarak yerle bir edenler, işte bu terör devleti İsrail'dir.

İsrail hukuk tanımazlığını bir kez daha göstermiştir. Bunlar, 5-6 yaşındaki yavruları öldürecek kadar, kadınları yerlerde süründürerek öldürecek kadar, yaşlı insanları öldürecek kadar katil. Bunların eşi benzeri yok.

Filistinli çocukların bombalarla ölmesi ile ilgilenmeyenler, İsrailli çocukların füze seslerinden korkması karşısında dehşete kapılabilmektedir. Halbuki çocuklar öldürülürken değil, uyutulurken sessiz kalınmalıdır

Filistin'de yaşanan trajediye arkasını dönenler, kendi başlarına gelecek felaketin tohumlarını ekiyor.

Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çeken Avusturya devletini telin ediyorum. Avusturya devleti herhalde soykırıma tabi tuttukları Yahudilerin faturasını Müslümanlara ödetmeye çalışıyor.

KUDÜS İÇİN KOMİSYON ÖNERİSİ

Artık Kudüs konusunda ayrı bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Kudüs'ün 3 dinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilmesi, günümüz şartlarında en doğru ve tutarlı yol olacaktır.

BM'yi, BMGK'yi, İslam İşbirliği Teşkilatı'nı ve diğer tüm uluslararası kuruluşları etkin şekilde Kudüs ve Filistinli mazlumlar için harekete geçmeye çağırıyoruz.

Tehdidin önüne geçmenin mevcut durumdaki en hızlı ve etkin yolu Kudüs'ü teklif ettiğimiz şekilde yeni bir yönetim statüsüne kavuşturmaktır.

Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşturulması, Filistin halkının saldırılardan korunması için atılacak uluslararası adımlar hususunda her türlü siyasi ve askeri desteği vereceğiz."

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147