banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Özağan'dan görme engelliler haftası mesajı

Görmeyenleri koruma derneği Konya şubesi, 7-13 Ocak Beyaz Baston görme engelliler haftası basın açıklaması.  

12 Ocak 2021
Özağan'dan görme engelliler haftası mesajı

7-13 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasının, ilimizde ve ülkemizde toplumsal farkındalığın artırılmasına vesile olmasını temenni ediyoruz.

Görme engelliler için özgürlüğün simgesi olan beyaz baston toplumu birleştiren, harekete geçiren önemli bir semboldür. Görmeyenleri koruma derneği Konya şubesi olarak, ilimizde yaşayan tüm  görme engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi, öz güvenlerinin artırılması ve engelleri birlikte aşarak, ayrımcılığa maruz kalmadan yaşama sımsıkı sarılmaları için, toplumsal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla etkin projelerin hayata geçirilmesine, önceden olduğu gibi, şimdide engelli sivil toplum örgütü olarak, ürettiğimiz çözüm odaklı projelerimizle ve fikirlerimizle destek olmaya   devam edeceğiz.

Eğitimden istihdama, sosyal çalışmalardan erişilebilirlik alanında yaşanan tüm sorunlara  kadar, başta görme engelliler olmak üzre ilimizde yaşayan bütün engellilerin, görmeyenleri koruma derneği Konya şubesi olarak yanlarında olduk. Düzenlediğimiz sosyal çalışmalarla, etkinliklerle ve eğitim programlarıyla görme engelli kardeşlerimizi sosyal yaşama ve toplumsal hayata  katılımlarına katkı sağladık.

Görme engelli kardeşlerimizin sorunlarını sadece kendilerinin ve ailelerin sorunu olarak değil, toplumsal boyutlarıyla herkezin, ortak sorunu olduğu bilincini yaymak için, dernek olarak çaba sarfedip, önemli mesafeler katettiğimize inanıyoruz.   Görme engelli camiası olarak,    önümüzdeki engelleri gücümüzün yettiği kadar, beraber aşarak sosyal dayanışmayı güçlendirmek için çalışıyoruz. Biliyoruz ki, 2020 yılı sayın Cumhurbaşkanımız tarafından erişilebilirlik yılı ilan edilmiştir.

Erişilebilirlik başta görme engelliler olmak üzere bütün engelli camiası için çok büyük hayati önem taşımaktadır.

İlimizde kaldırımlarda, caddelerde toplu taşıma araçlarında, durak ve istasyonlarda, özel sektöre ait umuma açık binalarda, kamu kurul ve kuruluşlara ait binalarda 2021 yılına gelmemize rağmen erişilebilirlikle ilgili eksiklerin var olduğunu, görme engelliler olarak yaşayıp hissedebilmekteyiz.

Erişilebilirlikle alakalı tüm eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesinin yasal bir zorunluluk olduğunu ilimizdeki tüm yetkililere hatırlatırız.

Her vatandaşımızın hedeflediği, sahip olduğu mutluluğa görme engellilerinde erişmesi ve sahip olması için, görmeyenleri koruma derneği Konya şubesi olarak, çalışmaya, her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, görme engellilerin her alanda yaşamış olduğu problemlerin çözüme kavuşturulmasını bekliyor  saygı ve sevgiler sunuyoruz.
Veli Özağan
Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147