banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'de kısıtlamalar kalkıyor!

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'de kısıtlamalar kalkıyor! 2 doz aşı olanlara tedbirler hafif 

16 Ekim 2021
Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'de kısıtlamalar kalkıyor!

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'de kısıtlamalar kalkıyor! 2 doz aşı olanlara tedbirler hafif
Suudi Arabistan, Mekke’deki Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi'nin 17 Ekim’den itibaren tam kapasiteyle ibadete açılmasına izin verileceğini duyurdu. Pazar gününden itibaren 2 doz aşı yaptıranlar için tedbirlerin hafifletileceği belirtildi

Suudi Arabistan, Mekke’deki Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi'nin 17 Ekim’den itibaren tam kapasiteyle ibadete açılmasına izin verileceğini açıkladı.

Suudi Arabistan’da korona virüs (Covid-19) tedbirlerinin gevşetilmesine yönelik adımlar devam ediyor. Söz konusu adımların bir parçası olarak, Mekke’deki Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi'nin tam kapasiteyle ibadete açılmasına izin verileceği duyuruldu.

Açık alanlarda maske zorunluluğu ve mesafe kuralı da kalkıyor

Suudi Arabistan medyasının İçişleri Bakanlığından bir yetkiliye dayandırdığı haberde ayrıca, önümüzdeki pazar gününden itibaren 2 doz aşı yaptıranlar için tedbirlerin hafifletileceği belirtilerek, açık alanlarda maske zorunluluğunun ve mesafe kuralının kaldırılacağı ifade edildi.

Halka açık yerlerde kapasite sınırlamasının kaldırılması da gündemde

Halka açık yerler, toplu ulaşım, restoranlar, sinemalar ve benzeri diğer alanlarda kapasite sınırlamasının kaldırılması yönünde karar alındığı belirtildi. Sayı sınırlaması olmaksızın düğün salonları ve benzeri yerlerde etkinliklerin yapılabileceği ve bu tür etkinliklere katılım için 2 doz aşı yaptırılması şartının getirileceği kaydedildi.

Salgının gelişimine bağlı olarak kuralların değişebileceği de aktarıldı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147