banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

MASKE ZORUNLULUĞU KALKIYOR MU?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplanıyor. 

30 Haziran 2021
MASKE ZORUNLULUĞU KALKIYOR MU?

Bilim Kurulu, normalleşmeye 1 gün kala toplanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak Bilim Kurulu'nun gündeminde delta varyantındaki yayınlanın önlenmesi, spor müsabakalarının seyircili oynanması, 3. doz aşının yapılıp yapılmaması, gece 24:00'ten itibaren uygulanan müzik yayını yasağının kaldırılması, ve BioNTech aşısı olanların ikinci doz için bekleme sürelerinin kısaltılması gibi konular var.

DELTA VARYANTI 26 ŞEHİRDE 224 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

Türkiye'deki delta varyantı vaka sayısında da artış görülüyor. Bakan Koca, İstanbul ağırlıklı 26 ilde görülen varyant kaynaklı vaka sayısının 224'e çıktığını duyurarak, ''16 ilde görülen delta varyantı, şu an 26 ilde görüldü. Ağırlıklı İstanbul olmak üzere 224 delta ve bunun 134'ü İstanbul'da'' dedi.

DELTA PLUS GÖRÜLDÜ MÜ?

Bakan Koca, ''Delta plus daha yok ama delta varyantı artıyor. 138 sekansı belirlenmiş hastadan bahsetmiştim, şu an 224'e çıktı'' dedi. Geçen hafta çarşamba günü yurt genelinde görülen delta varyantı sayısı 134 olarak açıklandı.

3. DOZ VE BİONTECH'TE İKİNCİ DOZ SÜRESİ...

Bakan Koca. Bilim Kurulu toplantısında 'rapel' yani hatırlatma dozu ve BioNTech'te ikinci doz bekleme süresinin toplantının ana gündem maddesi olacağını açıkladı. BioNTech aşısı olanların ikinci doz için 6 hafta olarak belirlenen bekleme süresinin 4 haftaya indirilmesi bekleniyor.

MÜZİK YASAĞI KALKACAK MI?

Gece 24.00'ten sonraki müzik yasağı getiren düzenlemeye ilişkin de ''Biz bütün kısıtlamaların kalkmasından yanayız, bu da kalkacak'' bilgisini verdi.

MASKE ZORUNLULUĞU KALKIYOR MU?

1 Temmuz'da yani yarın başlayacak yeni dönemde açık alanlarda maske takma zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağı da Bilim Kurulu'nun gündeminde olacak.

Delta varyantındaki hızlı artış ve tehlike nedeniyle bir süre daha açık alanlar başta olmak üzere maske takma zorunluluğunun devam ettirilmesi görüşünün ağır bastığı belirtiliyor.

Bir görüşe göre ise ikinci doz aşısını olanların açık alanlarda sosyal mesafeye uyarak maskelerini çıkarmasına müsaade edilmesi isteniyor.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147