banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KUR'AN'IN İNİŞİNE SAHNE OLAN RAMAZAN

KUR'AN'IN İNİŞİNE SAHNE OLAN RAMAZAN 

13 Nisan 2021
KUR'AN'IN İNİŞİNE SAHNE OLAN RAMAZAN

KUR'AN'IN İNİŞİNE SAHNE OLAN RAMAZAN
(2) 2021 RAMAZAN

   Ramazan ayı'nın en büyük özelliği ve güzelliği kıymet'i ve şerefi kur'an-ı Kerim'in inişine mahal ve mazhar olmasıdır.
   Ramazan ayı, ayların içinde en faziletli aydır, çünkü Kur'an bu ayda indirilmiştir, Cebrail a.s meleklerin icinde en üstün bir melektir,çünkü Kuran'ı Kerim'i indiren vahiy meleğidir, Rasulullah Efendimiz yaratılmışların en üstünüdür, çünkü kuranı Kerim onun mübarek kalbine indirilmistir.
   Kadir gecesi gecelerin şahıdır, en üstünüdür, bir ömre bedeldir ve mübarek bir gecedir,çünkü Kur'an o gecede indirilmiştir.
   Mekke-i mükerreme ve medine-i münevvere en üstün ve kutsal mekanlardır, zira kur'an-ı Kerim ağırlıklı olarak Mekke'de ve Medine'de inmiştir.
   Bu ümmet en hayırlı bir ümmettir, çünkü kuran-ı Kerim bu ümmete inmiştir,bu ümmete indi ama, cihanşümul bir kitaptır  bütün insanlar kur'an'dan sorumludur ve Kur'an'ın hitabına ve davetine muhataptırlar.
   Resulullah Efendimiz bir hadis-i şerifte şöyle buyurmaktadır:
   "Ümmetimin en şereflileri Kur'an hamilleri ve (hamilleri) hafızlar,ve gece namaz kılanlardır"
Munzirî Terğîb ve Terhîb
1/294
   Rasulullah Efendimiz Uhud şehitlerini defnederken Kur'an bilgisi fazla olanı kıbleye daha yakın tutardı.
   Resulullah efendimizin yanına gelip Müslüman olanlardan Kur'an bilgisi en fazla olanı diğerlerine emir seçiyordu.
   İşte kur'an-ı Kerim uğradığı yeri ma'mur ediyor, uğradığı yere hayat veriyor, Bir kalpte Kur'an varsa o kalp ma'murdur canlıdır, "Bir kalbte Kur'an yoksa o kalb harabe ev gibidir".
Tirmizî Hadis no: 2913
   Muvaffak olmak isteyen, payidâr olmak isteyen, üstün olmak isteyen, dünya ve ahiret saadetini elde etmek isteyen Milletler ve ümmetler için adres kur'an-ı kerim'dir ve Rasulullah efendimizin parlak sünnetidir,başka kapılar yüz güldürmez.
   Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah'ım indirdiğin Kur'an ve gönderdiğin Rasululü zi şan hürmetine bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi kur'an-ı Kerim'in ve Rasulullah efendimizin şefaatına nail eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

13 Nisan 2021 Salı

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147