BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kudret narı neye iyi gelir, nasıl tüketilmeli?

Kudret narı neye iyi gelir, nasıl tüketilmeli? 

27 Temmuz 2021
Kudret narı neye iyi gelir, nasıl tüketilmeli?

Tropikal bir meyve olan kudret narının faydaları saymakla bitmiyor. Yıllardır tedavi amaçlı kullanılan bitki, yeşil renkli salatalığı andıran bir görüntüye ve acımsı bir tada sahip. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında oldukça etkili olan kudret narı genellikle bal ile karıştırılarak tüketiliyor.
İşte kudret narının faydaları…

Kan şekeri seviyesini korumaya yardımcı olur.
Kötü kolesterol seviyelerini düşürür.
Kilo vermeye destek olur.
Kudret narı doğal bir enerji kaynağıdır.
Astım, öksürük, soğuk algınlığı gibi solunum yolu problemlerine iyi gelir.
Kanı toksinlerden arındırır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Alkolün verdiği karaciğer hasarını önler.
Yanık tedavisinde kudret narının iyileştirici etkisinden yararlanılır.
Antibiyotik etkisi vardır ve tümörlerin büyümesini engeller.
Kanı temizler ve kan dolaşımını artırır.
Egzama, çıban ve sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Akne tedavisi ve cilt lekelerine karşı etkilidir.
Kalp krizi ve inme riskini önemli ölçüde azaltır.
Kudret narı neye iyi gelir, nasıl tüketilmeli
 Kudret narı nasıl kullanılır?

Kudret narını macun halinde tüketmek için 1 adet sarı ya da turuncu renkli kudret narının kırmızı zehir içeren çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalar halinde doğrayıp cam kavanoza koyun. İçine 1 su bardağı bal ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı 1 ay boyunca kavanozun ağzı kapalı bir şekilde bekletin.  Karışım biraz sulanmış hale gelir. Her sabah karıştırıp açken 1 tatlı kaşığı tüketin.

Kudret narı macununu zeytinyağlı olarak hazırlamak içinse 1 tane olgunlaşmış kudret narını yine çekirdeklerini ayırarak küçük parçalar halinde doğrayıp kavanoza koyun. Kavanozdaki kudret narına 1 su bardağı saf zeytinyağı döküp karıştırın. Hazırladığınız karışımı sade olarak ya da bal ile tüketebilirsiniz.

Eğer bir hastalığınız varsa ya da tedavi görüyorsanız kudret narı tüketmeden doktora danışmalısınız. Özellikle hamilelerin kudret narı tüketmeden önce bir uzmana sormalarında fayda var. Kudret narının ya da macununun günde 1 tatlı kaşığından fazla tüketilmesi mide sorunlarına ve ishale neden olabileceğinden kudret narını fazla tüketmemek gerekiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.