banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Koronavirüste korkutan rapor: Aşı yaptırmayanları vuruyor

Delta varyantının büyük ölçüde aşı yaptırmayanları vurduğunu belirten uzmanlar, bir an önce aşı yaptırarak toplumsal bağışıklığın kazanılmasını tavsiye ediyor. 

23 Temmuz 2021
Koronavirüste korkutan rapor: Aşı yaptırmayanları vuruyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) aşılanmamış kişilerin enfekte olma ve hastalanma ihtimalinin aşılı kişilere göre çok daha yüksek olduğunu açıkladı. CDC, ABD’deki son Kovid-19 hastaneye yatışlarının ve ölümlerinin neredeyse tamamının aşılanmamış kişilerden kaynaklandığını duyurdu. Teksas’ta 8 Şubat - 14 Temmuz tarihleri arasında Kovid-19 sebebiyle ölenlerin 99,5’inin aşısız olduğu belirtildi. Eyalet çapında Mart 2020’den bu yana 50.000’den fazla insan Kovid-19’dan öldü, ancak aşıların nisan ayında yaygın olarak kullanıma sunulmasından bu yana ölüm oranı önemli ölçüde yavaşladı. Texas System Üniversitesinden Dr. David Lakey “Son derece bulaşıcı Delta varyantı baskın hâle geldi. Aşılanmamış kişiler arasında Kovid-19 vakaları artıyor” dedi.

HAFİF ATLATIYORLAR

Mississippi veya Alabama gibi aşılama oranlarının düşük olduğu ABD eyaletlerinde hastaneye yatışlar ve ölümlerde artış olduğunu kaydeden CDC, Alabama’da, son üç ayda yaşanan 529 ölümün 96,2’si (509) aşılanmamış kişiler, 3,8’i (20) tam aşılı kişilerden oluştuğunu açıkladı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), İsrail , İngiltere ve ABD’deki istatistiki verilerin Covid-19 aşılarının hastaneye yatış ve ölümü önlemede 96’nın üzerinde ve gerçek hayat şartlarında enfeksiyona karşı yaklaşık 90’ın üzerinde etkili olduğunu öne sürdü. Ayrıca tam olarak aşılanmış bireylerde Covid-19 enfeksiyonlarının nadir görüldüğünü ve aşılanmamış bireylere göre daha hafif semptomlar geçirdikleri belirtildi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147