banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYADAKİ SUÇ ÖRGÜTÜNE AĞIR DARBE! 33 ŞÜPHELİDEN 28’İ TUTUKLANDI

KENDİ İNFAZ MAHKEMELERİNİ KURAN SİLAHLI ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONUNDA : 28 KİŞİ TUTUKLANDI  

12 Ekim 2021
KONYADAKİ SUÇ ÖRGÜTÜNE AĞIR DARBE!  33 ŞÜPHELİDEN 28’İ TUTUKLANDI

30.09.2021 tarihinde Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce (TEM) onlarca suça karışan silahlı organize suç örgütüne operasyon düzenlenmiş ve 33 kişi gözaltına alınmıştı. Örgüt üyelerinin dosyalarının tamamlanmasının ardından dün hakim karşısına çıkan 33 örgüt üyesinden 28’i tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda TEM ekiplerince, çeşitli kisveler altında silahlı organize suç örgütü oluşturan, örgüt finansmanı sağlamak üzere şirketler kuran ve söz konusu şirketler aracılığı ile yaklaşık 50 milyon lira para ve mal varlığı edindiği tespit edilen silahlı organize suç örgütüne düzenlenen operasyon sonrası 33 kişi gözaltına alınmış ve birçok suç unsuru ele geçirilmişti. 

SUÇ ÖRGÜTÜNE AĞIR DARBE!  33 ŞÜPHELİDEN 28’İ TUTUKLANDI

Mahkemede verilen kararda 1 şüphelinin gözaltı işleminin devam ettiği, 3’ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 4 şüphelinin serbest bırakıldığı ve aralarında örgütün yönetim kadrosunda olduğu belirlenen 28 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Tutuklanan örgüt üyeleri, örgüt içerisinde oluşturduğu infaz timleri aracılığıyla, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden alıkoyma, araç kundaklama, oto hırsızlığı, gasp, sözde mahkeme kurarak yargılama, tehdit, ikamet kurşunlama, hırsızlık, haraç alma, örgüt içi infaz suçları olmak üzere toplam 11 eylemi gerçekleştirmekten yargılandı.

Örgüte yapılan operasyonda ele geçirilen 5 tabanca, 3 tüfek, kaçak elektrik kullanmak suretiyle kripto para madenciliğinde kullanılan 18 adet makine, çok sayıda mühimmat ve bunların yanı sıra dijital materyaller ile örgütsel dokümanlara el konuldu.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147