banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYADA FETÖ'NÜN ASKERİ MAHREM YAPILANMASI DEŞİFRE OLDU

KONYADA FETÖ'NÜN ASKERİ MAHREM YAPILANMASI DEŞİFRE OLDU 

25 Ekim 2021
KONYADA FETÖ'NÜN ASKERİ MAHREM YAPILANMASI DEŞİFRE OLDU

Konya'da FETÖ Silahlı Terör Örgütü'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 16 şüpheliden 13'ü gözaltına alındı. Şahıslardan alınan ifadeler neticesinde tespit edilen 95 kişiden 42'si ilk defa deşifre oldu.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ soruşturması kapsamında, Askeri mahrem yapı içerisinde askeri öğrencilikten ayırma olan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

Gerçekleşen operasyonda tespit edilen 16 şüpheliden 13’ü gözaltına alındı. 3 şahsın ise yurtdışında olduğu tespit edilerek haklarında yakalama kararı çıkartıldı.
   
42 FETÖ SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ DAHA DEŞİFRE OLDU

Gözaltına alınan şüphelilerle yapılan mülakat ve alınan ifadeler neticesinde FETÖ terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen 95 isime daha ulaşıldı. Bu kişilerin 42'si hakkında daha önce adli işlem yapılmadığı ve ilk defa deşifre oldukları tespit edildi.

TSK MAHREM ÖRGÜT YÖNETİCİSİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

İfadesi alınan askeri öğrencinin beyanında geçmesi üzerine yine aynı soruşturmada başka bir askeri öğrencilikten ayırma olan şüphelinin ayrıca FETÖ terör örgütünün TSK Mahrem örgüt yöneticisi olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan 13 şahsın işlemlerinin tamamlanmasın ardından 1 şahıs adli kontrol şartıyla olmak üzere 10 şahıs serbest bırakılırken 3 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147