BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYADA DRİFT YAPMANIN BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİ

KONYADA DRİFT YAPMANIN BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİ 

07 Ekim 2021
KONYADA DRİFT YAPMANIN BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİ

Konya’da trafiği ve vatandaşların canını hiçe sayarak drift yaptığı görüntüleri sosyal medyada yayınlayan İ.Ş. isimli şahıs motorize polis ekipleri tarafından yakalandı. Trafik magandasına 6 bin 700 lira para cezası kesilirken, ehliyetine de 60 gün süreyle el konuldu.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin trafik düzenini ve toplumun güvenliğini  korumak adına sosyal medya platformları üzerinde yaptıkları çalışmalarda, Karatay İlçesi Eski Sanayi içerisinde bir sürücünün drift yaptığı görüntülerinin paylaşıldığı görüldü.

DRİFT YAPAN SÜRÜCÜYE 6 BİN 700 LİRA CEZA

Ekipler görüntüleri kullanarak önce aracın plakasını tespit edip araca ve sürücü İ.Ş.’ye ulaştı. Sürücüye Karayolları Trafik Kanunu'nun 67/1D (herhangi bir zorunluluk olmaksızın karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi -DRIFT-) maddesinden 6 bin 700 TL idari para cezası kesildi. 

Ayrıca drift yapılan araç otoparka çekilerek 2 ay süreyle trafikten men edilirken şahsın sürücü belgesine de 2 ay süreyle geçici olarak el konuldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.