BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYADA BEYAZ BEREKET kar kalındığı 10 santimetreyi geçti

BEYAZ BEREKET Konya’nın bu ilçesinde kar kalındığı 10 santimetreyi geçti 

08 Aralık 2021
 KONYADA BEYAZ BEREKET kar kalındığı 10 santimetreyi geçti

Önce fırtına, sonra yağmur, ardından kar. Konya’nın bazı ilçelerinde dün akşam saatlerinde başlayan yağmur yerini kara bıraktı. Derbent ilçesindeki Aladağ Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 10 santimetrenin üzerinde ölçüldü. 

Konya’da dün sabah saatlerinden itibaren fırtına etkisini göstermeye başladı. Kum fırtınası nedeniyle bazı şehirlerarası yollarda ulaşım durdu, görüş mesafesi sıfıra kadar düşünce zincirleme kazalar yaşandı, yaralananlar oldu. 


Akşam saatlerinde ise fırtına yerini yağmur yağışına bıraktı. 
Kentin neredeyse tamamında kuvvetli, bazı bölgelerde çok kuvvetli sağanak yağmur görüldü. 


Gecenin ilerleyen saatlerinde ise beyaz bereket mutluluğu yaşandı. Seydişehir, Hadim, Taşkent, Bozkır ve Derbent ilçeleri gece kar yağışının etkisi altında kaldı. Bölge halkı 8 Aralık sabahına beyaz bir örtüyle uyandı. 


KAR KALINLIĞI 10 SANTİMETREYİ GEÇTİ
Seydişehir – Antalya kara yolundaki 1825 rakımlı Alacabel’de ulaşımın aksamaması için karayolları ekipleri geceden buyana çalışmalarını sürdürürken, Derbent’teki Aladağ Kayak Merkezinde de yağış halen devam ediyor. Kar kalınlığının 10 santimetrenin üzerine çıktığı, ayrıca Dereağzı Göleti derevisyonundan da baraja su girişinin başladığı belirtiliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.