banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Valiliği’nden yangın uyarısı

Türkiye genelinde 2 gündür devam eden orman yangınlarının bir çoğu kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Konya Valiliği de ilgilileri yangın riskine karşı bir kez daha uyardı. 

30 Temmuz 2021
Konya Valiliği’nden yangın uyarısı

Manavgat ile başlayan ve orman yangınları bir anda yurt genelinde bir çok ile yayıldı.

Adana, Antalya, Muğla, Mersin ve Osmaniye başta olmak üzere, 21 ilde çıkan 63 yangının 42'si kontrol altına alındı, 21 yangın ise devam ediyor.

Diğer illerde ise ilgililer yangın riskine karşı uyarılıyor.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, içinde bulunduğumuz bu günlerde orman yangınları ve anız yakma olaylarının önüne geçilmesi konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini belirtti.

Özkan, “Başta Tarım ve Ormancılık teşkilatlarımız, belediyelerimiz ve  güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın teyakkuz halinde bulunulması, ayrıca muhtarlarımızca konunun bir kez daha hatırlatılarak çobanların yangın riski olan bölgelerde ateş yakmalarının da önüne geçilmesi konusunda bilinçlendirilmesi için kurum ve kuruluşlar ile kaymakamlıklarımız talimatlandırılmıştır.” dedi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147