BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’nın rengi değişti! Günler sonra beklenen tablo

onya’nın rengi değişti! Günler sonra beklenen tablo 

16 Temmuz 2021
Konya’nın rengi değişti! Günler sonra beklenen tablo

Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasıyla birlikte uzun süredir kırmızı renkte bulunan Konya’nın nihayet rengi değişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı haritada Konya’nın rengi turuncu oldu

 
Güncel koronavirüs verilerine göre, önceki gün 6 bin 907 olan yeni vaka sayısı, dün 7 bin 304’e yükseldi. Önceki gün can kaybı 43, dün hayatını kaybedenlerin sayısı ise 48 oldu.

KONYA TERSİNE GİDİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından güncel verilerle ilgili değerlendirmesinde beş ilden bahsetti.

“Gaziantep ve Konya kırmızı kategoriden çıktı” diyen Koca, sıranın Kahramanmaraş, Aksaray ve Adıyaman’da olduğunu belirtti.

Koca, paylaşımında “Bayrama kadar aşımızı olarak güvenle bayramı karşılayalım” mesajına da yer verdi.

Daha önce diğer şehirlerin vakaları düşüşe geçtiğinde Konya’nın vaka sayıları yükselişe geçmişti. Öte yandan Konya’da aşı çalışmaları da son sürat devam ediyor.

AŞILANMA DA ARTIYOR

Artık ikna olmaya başlayan vatandaşlar sorun yaşamamak için aşı olmaya başladı. Aşı oranlarının arttığı Konya’da geçen hafta yüzde 53’lerde olan aşılanma oranı da pik noktası olarak kabul edilen yüzde 60 seviyesine yaklaşarak yüzde 55.1’i geçti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.