BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

'Konya'nın denizi' Karaburun Plajı Açıldı

Kısıtlamalar bitti, “Konya’nın denizi” halka açıldı! İşte giriş için belirlenen ücret 

07 Temmuz 2021
'Konya'nın denizi' Karaburun Plajı Açıldı

Koronavirüs tedbirleri kapsamındaki kısıtlamaların kaldırılmasıyla Türkiye’nin en büyük tatlısu havzası olan Beyşehir Gölü’nün en gözde tatil mekânlarından Karaburun plajı ve kamping alanı halka açıldı. (Beyşehir Karaburun Plajı nerede, ücretli mi?)

Kısıtlamalar bitti, “Konya’nın denizi” halka açıldı! İşte giriş için belirlenen ücret

İç Anadolu'nun en gözde plajı, Beyşehir Gölü kıyısındaki Karaburun Plajı. Koronavirüs tedbirleri kapsamındaki kısıtlamaların kaldırılmasıyla Karaburun Plajı ve kamping alanı da halka açıldı.

Açılış, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve muhtarların katılımıyla gerçekleşti. Plaj açılışı dolayısıyla kurban kesildi ve dua edildi.  

kisitlamalar-bitti-konyanin-denizi-halka-acildi-002.jpg

“ŞEHRİMİZE VE KONYA’MIZA HAYIRLI OLSUN”

Belediye Başkanı Adil Bayındır, yaptığı konuşmada, “Uzun süredir yenileme çalışmaları devam eden Beyşehir Karaburun Plajı çalışmalarımızda sona gelinmiş olup, bugün itibariyle halkımızın hizmetine açılmıştır. Plajın doğal yapısını bozmadan sürdürülebilir özeliklerini sağlayarak, aynı zamanda koruma kullanma dengesini gözeterek halkımızın ayağına getirdik. Salgın münasebeti ile şezlong ve şemsiyeler sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yerleştirilerek, plaj malzeme sayılarını iki katına çıkardık. Akdeniz plajlarında ne varsa aynısını Konya’mızın ayağına getirdik. Hafta içi özellikle hafta sonu İç Anadolu'nun gözdesi olan Karaburun Plajımızın yoğunluğun olacağı düşünerek bu yıl 3 kilometrelik sahil bandının tümünü halkımızın hizmetine dâhil ettik. Altı ayrı noktaya konumlandırılan cankurtaranlar ve güvenlik görevlileri ile gerekli önlemlerimizi aldık. Bundan sonra geriye halkımızın plajımıza gelerek serinlemesi kalıyor. Şehrim adına yapılan hizmetler konusunda destek veren devlet erkânına, gece gündüz demeden çalışan personelime ve şehrime bana bu yolda inandıkları için teşekkür ederim.” dedi.

kisitlamalar-bitti-konyanin-denizi-halka-acildi-003.jpg

BEYŞEHİR KARABURUN PLAJI ÜCRETLİ Mİ, NASIL GİDİLİR?

Konya'nın güneyinde yer alan Beyşehir ilçesindeki Beyşehir Gölü’nün güneyinde ve batısında Toros Dağları, doğusunda volkanik Erenler Dağı, kuzeybatısında ise Anamas ve Sultan dağları bulunuyor. Balıkçılığın yapıldığı, yaklaşık 656 kilometrekarelik yüz ölçümüne sahip Beyşehir Gölü çevresinde 3 plaj bulunuyor. En uzun plaj olan Karaburun Plajı Antalya sahillerini aratmıyor. Gölün suyunda serinleyen vatandaşlar, aynı zamanda meşe ormanları arasında kamp yapma imkanı da buluyor. Karaburun Plajına girişte araçlardan belirlenen ücret alınıyor.

İşte Beyşehir Karaburun Plajı Giriş ücreti: 

Bisiklet: 5 TL
Motosiklet: 10 TL
Otomobil, kamyonet: 15 TL
Minibüs: 45 TL
Midibüs: 75 TL
Otobüs: 150 TL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.