BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’dan da ekipler Manavgat yardım için yola çıktı

Konya’dan da ekipler Manavgat yardım için yola çıktı 

28 Temmuz 2021
 Konya’dan da ekipler Manavgat yardım için  yola çıktı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Yerleşim yerlerine doğru ilerleyen yangın nedeniyle 3 mahalle boşaltıldı. Konya’nın da aralarında bulunduğu çevre illerden destek ekipleri yola çıktı.   

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde alevler yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli de orman yangınına müdahaleyi yerinde yönetmek üzere bölgeye hareket etti.

ÇEVRE İLLERDEN DESTEK

Son yılların en büyük yangını ile karşı karşıya kalan ilçede 19 helikopter, 9 ilden 412 personel, 9 ilden 103 arazöz ve 2 ilden 6 dozerle müdahale devam ediyor.

Konya’nın da aralarında bulunduğu birçok ilden istenen destekler de yola çıktı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Manavgat’ta çıkan yangına araç ve ekipman ile personel desteğimiz yola çıktı. Duamız, en az zararla en kısa zamanda yangının kontrol altına alınmasıdır. Tüm Antalya halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

"BAZI EVLER BOŞALTILDI"

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, "Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler boşaltıldı. Görülmemiş bir yangın yaşıyoruz. Çam kozalakları yangının sıçramasına neden oluyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.