banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya daki Büyüksen çifti cinayeti çözüldü!

Büyükşen çifti cinayeti çözüldü! 2 zanlı adliyeye sevk edildi 

17 Temmuz 2021
Konya daki Büyüksen çifti cinayeti çözüldü!

Konya’daki Necla ve Metin Büyükşen cinayeti çözüldü. Aile dışından biri kadın 2 kişi adliyeye sevk edildi. Yanlış eve girip Büyükşen çiftini öldürdükleri iddiası var.

3 Eylül 2018’de, Konya’nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı evde yaşanan olayda, iddiaya göre; kar maskeli kişi, kapısı açık olan Metin Büyükşen'e ait eve girdi. Şüpheli, emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş etti. Çiftin kızları Büşra Büyükşen'in (24) iddiasına göre, saldırgan Büşra Büyükşen'e de tüfeğin dipçiğiyle vurdu. Ölmüş gibi davranıp kurtulduğunu öne süren Büşra Büyükşen, yoldan geçen komşularının aracına binip jandarmaya giderek olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla-Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu. Büşra Büyükşen de sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Jandarmanın yaklaşık 3 yıldır yürüttüğü çalışmalarda, katil zanlısına ulaşılamadı. Çiftin çocuk doktoru olan oğlu Osman Büyükşen ise cinayetin aydınlatılabilmesi için sosyal medyada ve katıldığı Müge Anlı'nın televizyon programında anne ve babasının katilini aradı. Osman Büyükşen ve Müge Anlı'nın girişimlerinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı’nın talimatıyla Konya İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) bünyesinde kurulan özel ekip, cinayetin çözülmesi için başlatılan çalışma kapsamında İsmil Mahallesi’ndeki birçok adrese operasyon düzenledi. Operasyonda çiftin kızları Büşra Büyükşen, ağabeyi Uğur Büyükşen ile eşi Betül Büyükşen ve onun babası Muammer Büyükdoğrucan, kardeşi Yılmaz Büyükdoğrucan ve kuzeni Mehmet Ali Dayanır’ın da aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, jandarmaya götürüldü.

İTİRAF ETTİKLERİ İDDİASI

Gözaltına alınan şüphelilerden 1'i kadın 2 şüphelinin cinayeti itiraf ettikleri öğrenildi. Şüphelilerden Esra T. ve Abdullah B. sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Esra T.'ye jandarma yeleği giydirildiği görüldü.

Abdullah B, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Adalet er yada geç yerini bulacak" dedi.

Şüphelilerin azmettirdiği kişinin yanlış eve girdiği, bu nedenle hiç tanımadığı Büyükşen çiftini öldürdüğü ileri sürüldü. İsmi belirlenen o şüphelinin her yerde arandığı kaydedildi.

Büyükşen çiftinin oğlu Osman da adliyeye geldi. Bitkin gözüken Osman Büyükşen, 'Benimle paylaşılan bir şey olmadı. İnşallah çözülmüştür. Umarım ailemden biri çıkmaz" dedi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147