BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya dahil 17 ilde otomobil dolandırıcılığı operasyonu: 7 gözaltı

Konya dahil 17 ilde otomobil dolandırıcılığı operasyonu: 7 gözaltı 

22 Eylul 2021
Konya dahil 17 ilde otomobil dolandırıcılığı operasyonu: 7 gözaltı

Konya’nın da aralarında bulunduğu 17 ilde düzenlenen operasyonda; hurda, ağır hasarlı, çalıntı ve tescil kayıtlarında yakalama haciz şerhi bulunan araçları, motor ve şasi numaralarını değiştirip sattıkları iddia edilen 7 kişi yakalandı.
Konya dahil 17 ilde otomobil dolandırıcılığı operasyonu: 7 gözaltı

Aydın polisi, oto dolandırıcılarına yönelik başarılı bir operasyonun altına imza attı. 

HURDA ARAÇLARI İNCELEMEYE ALDILAR

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, kentte hurdaya ayrılmış araçların motor ve şasi numaralarını incelemeye aldı.

Ekiplerin araştırmasında hurda, ağır hasarlı, çalıntı ve tescil kayıtlarında yakalama haciz şerhi bulunan 34 aracın, motor ve şasi numaralarının değiştirilerek satıldığı tespit edildi.

17 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Aydın merkezli; Konya, Denizli, İzmir, Şanlıurfa, Manisa, Ankara, İstanbul, Adana, Sakarya, Uşak, Sivas, Van, Muğla, Burdur, Gaziantep ve Antalya’da belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı.

KARI-KOCA VE BABA-OĞUL ZANLILAR

H.T. ve eşi İ.T, İ.K. ve babası Y.K'nın yanı sıra F.D, Y.Y. ve İ.K. "nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla gözaltına alındı.

konya-dahil-17-ilde-otomobil-dolandiriciligi-operasyonu-7-gozalti.jpg

ARAÇLARA DA EL KONULDU

Adreslerdeki aramada 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 211 tabanca mermisi ve 12 av tüfeği fişeği ele geçirildi. Tespit edilen araçlara da el konuldu.

konya-dahil-17-ilde-otomobil-dolandiriciligi-operasyonu-7-gozalti-001.jpg

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ifadeleri alınmak üzere Aydın Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.