BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’da Randevu almadan aşı hizmeti

Konya’da Randevu almadan AVM’lerde aşı hizmeti 

20 Haziran 2021
Konya’da Randevu almadan  aşı hizmeti

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Real, Kent Plaza ve Novada alışveriş merkezlerinde oluşturulan koronavirüs aşı istasyonları sayesinde, Covid-19 aşı sırası gelen vatandaşlar ve AVM çalışanları için yerinde aşı uygulaması başladı. Aşı istasyonlarına gelen vatandaşlara randevu sorulmaksızın aşı uygulanıyor.Konya’da AVM’lerde aşı hizmeti 

 Türkiye’de salgınla mücadele kapsamında aşılama çalışmaları hız kazandı. Rekor üstüne rekor kırılıyor. Ülke genelinde uygulanan birinci ve ikinci doz aşı sayısı 40 milyonu aştı. Peki, 2 milyon 250 bin 20 kişinin yaşadığı Konya’da nüfusun yüzde kaçı aşılandı? Günlük 30 bin doz aşı sınırının aşıldığı Konya’da aşılama daha da hız kazanacak…

Türkiye, korona virüs salgınına karşı aşılamada rekor üstüne rekor kırıyor. Günlük yapılan aşı dozu, 1,5 milyon sınırını aştı.

Haziran ayında Türkiye’ye 30 milyon doz aşı temini sayesinde günlük aşılama büyük bir hız kazandı. Aşılama yaşı 35’e kadar düştü, aşılama merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. 

19 Haziran saat 11.30 itibarıyla uygulanan birinci doz aşı sayısı 26 Milyon 245 bin 398, ikinci doz aşı 14 milyon 311 bin 10 oldu. Böylece toplam doz miktarı, 40 milyon 556 bin 408 olarak kayıtlara geçti.
KONYA’DA KAÇ KİŞİ AŞILANDI?
İstanbul’da uygulanan birinci doz aşı sayısı 4 milyon 941 bin 166, ikinci doz aşı sayısı 2 milyon 335 bin 478, toplam 7 milyon 277 bin 644; Ankara'da birinci doz aşı sayısı 2 milyon 212 bin 191, ikinci doz aşı sayısı 1 milyon 196 bin 119, toplam 3 milyon 408 bin 310 doz oldu… 

Peki, 2 milyon 250 bin 20 kişinin yaşadığı Konya’da kaç kişi aşılandı? Konya’da birinci doz aşı sayısı 625 bin 691, ikinci doz aşı sayısı ise 362 bin 147 oldu… Konya’da toplam aşı miktarı ise 988 bin 39 doza yükseldi.
Verilere göre Konya nüfusunun yaklaşık yüzde 20’si aşılandı… Günlük 52 bin doz aşı yapma kapasitesine sahip Konya’da bir günde yapılan aşı miktarı 30 bin dozu aştı… 
KONYA’DA AVM’LERDE AŞI HİZMETİ
Konya İl Sağlık Müdürlüğü kentteki aşılama çalışmalarına hız vermek için kolları sıvadı. Konya’da Kent Plaza, Real ve Novada Alışveriş Merkezlerinde aşılama istasyonu oluşturan İl Sağlık Müdürlüğü günlük doz miktarını 40 binlere çıkarmayı hedefliyor. Alışveriş merkezlerinde kurulan aşılama standında öncelik AVM çalışanları olacak, ancak başvuruda bulunan vatandaşlarda geri çevrilmeyecek. 
"KORONAVİRÜSTEN KURTULUŞUN REÇETESİ AŞIDIR"
AVM’lerde açılan aşı istasyonlarını ziyaret ederek buralarda görev yapan sağlık çalışanları ve vatandaşlarla sohbet eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç: Koronavirüsten kurtuluşun reçetesi aşıdır. Bu nedenle normal sosyal hayatımız, okullarımızın ve üniversitelerimizin normal eğitime dönebilmesi ve iş hayatımızın pandemi öncesine dönmesi açısından aşı olmak çok çok önem arz etmektedir. Bizlerde il sağlık müdürlüğü olarak bütün çalışanlarımızla birlikte bir seferberlik bilinci ile aşılama hizmetlerine devam etmekteyiz” dedi.
Hedeflerinin hiçbir vatandaşın mağduriyet yaşamadan aşılama hizmetlerine ulaşabilmesi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Koç, Konya genelinde an itibari ile yaklaşık 990 bin aşı uygulaması yapıldığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.