BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA’DA ÇAKARLI ARAÇ DENETİMİ

Konya’da yasa dışı ve yetkisi olmadan çakar lamba kullanarak trafiği tehlikeye atan 2 sürücü yakalanarak işlem yapıldı. 

23 Kasım 2021
KONYA’DA ÇAKARLI ARAÇ DENETİMİ

“Huzur ve Güven Şehri Konya” ilkesini benimseyen Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri sürdürdüğü Huzur Uygulamalarında yetkisi dışında çakar lamba kullanarak hem trafiğin düzenini bozan hem de trafiği tehlikeye atan 2 magandayı tespit etti.

ÇAKARLI MAGANDALAR DENETİME TAKILDI

Araçlarına internet üzerinden 100 lira ile 500 lira civarında satılan çakar lambaları alarak resmi bir izni ve kullanım yetkileri olmadan takan 2 trafik magandası ekiplerin denetimlerine takıldı. Trafikte diğer sürücülerden hiçbir hakkı olmadan öncelik isteyen ve araçta çakar lamba olmasında dolayı trafikteki diğer sürücüleri paniğe sevk ederek kazaya sebebiyet veren magandalar yakalanarak çakar lambalarına el konuldu.

“Mevzuatta belirtilen ışıklı ve/veya sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak maddesinden her iki araca da 1.339’ar lira cezai işlem uygulandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.