BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’da 2021 kurbanlık fiyatları belli oldu

Konya’da 2021 kurbanlık fiyatları belli oldu 

10 Haziran 2021
Konya’da 2021 kurbanlık fiyatları belli oldu

KONYA (AA) - Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, bu sene Konya'da büyükbaş kurbanlık vasfı taşıyan erkek dananın canlı kilogram fiyatının 30 lira, düve fiyatının 29 lira, reforma olmuş ineğin canlı kilogram fiyatının 26 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Karabulut, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle özel bir hayvan kesimhanesinde düzenlediği basın toplantısında, büyükbaş canlı hayvan et fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 20 oranında arttığını söyledi.

Yaşanan kuraklık ve yem fiyatlarındaki artış nedeniyle canlı hayvan fiyatlarının arttığını kaydeden Nazif Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen yıllarda 70 liraya aldığımız yemin torbası şimdi 140 lira, 1500 liraya aldığımız arpa 2 bin 800 lira. Kepek ve pamuk küspesi de öyle. Kurban fiyatlarına gelince, kurbanlık vasfı taşıyan erkek dana canlı kilogramı 30 lira, düve fiyatı 29 lira, reforma olmuş inek fiyatı ise 26 lira."

Geçtiğimiz yıl canlı dananın kilosunun 26, düvenin 24, ineğin ise 21 liradan satıldığını anımsatan Karabulut, et fiyatlarındaki artışın önüne geçilmesi için yem fiyatlarındaki artışın durdurulması gerektiğini bildirdi.

Başkan Karabulut, kurban kesecek vatandaşların, büyükbaş hayvanların 2 yaşını doldurduğuna mutlaka emin olması gerektiğini, aksi durumda bunun dinen caiz olmadığını hatırlattı.

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Karabulut'un yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle açıkladığı kurbanlık fiyatları ise şu şekilde: 

1-) 2 yaşını doldurmuş Kurbanlık Vasfı Taşıyan Kurbanlık Erkek dana canlı kg fiyatı 30 TL

2-) 2 yaşını doldurmuş Kurbanlık Vasfı Taşıyan Kurbanlık Düve canlı kg fiyatı 29 TL

3-) 2 yaş ve üzeri Kurbanlık vasfı taşıyan Reforma olmuş İnek canlı kg fiyatı 26 TL dir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.