banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kışın aç ve susuz alan eşeğe sahip çıktılar

Seydişehirdeki Şifa eşek sütü çiftliği Kışın aç ve susuz alan eşeğe sahip çıktılar 

01 Şubat 2021
Kışın aç ve susuz alan eşeğe sahip çıktılar

Konya’nın Seydişehir ilçesinde Şifa eşek sütü ile ilçeye bağlı Kavak Mahallesi Muhtarlığı  soğuk nedeniyle perişan halde olan ve başıboş dolaşan sahipsiz eşeği  sahiplenerek çiftlikte koruma altına aldı.

İç Anadolu’nun kırsal mahallelerinde (köylerde), yazın yük taşımakta kullanılan eşekler, kış aylarında yem ve barınak masrafından kurtulmak isteyen sahipleri tarafından doğaya terk ediliyor.

Hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü  bölgede başıboş bırakılan onlarca eşek, boş arazilerde yiyecek arayarak karınlarını doyurmaya çalışırken, dondurucu soğukla da mücadele ediyor.

Şifa Eşeksütü  Sahibi  Gülay Bilğiner Seydisehirhabere yaptığı açıklamada “Duyarlı bir vatandaşımız Sifaeseksütü.com adresinden bize ulaşarak sahipsiz burada bir eşek var sahiplene bilircisiniz diye bize ulaştı. Bizde Kavak köyü Muhtarı sayın Baki beye ulaşarak durumu değerlendirdik.Sağ olsun bizim için biz gelene kadar bağlayıp besleyerek  hayvanı bizlere teslim etti. Bizde cifliğimize getirerek veteriner kontrolünden geçirerek Şifa eşşek sütü  cifliğine getirerek sıcak bir yuva sağlamış olduk

Burdan tüm muhtarlara sesleniyorum gelin hep birlikte kışın bu sahipsiz hayvanlara sahip çıkalım beni  arayın onlara sıcak bir yuva. Hayvanları  aç bırakmayalım.05448318227 Telefondan  yada facebook veya ingstagram adresinden ulaşabilirler dedi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147