banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kırmızı listedeki Konya’da 2 hastane yeniden pandemi hastanesi oldu

Sağlık Bakanlığının risk haritasında çok yüksek riskli iller arasında yer alan ve vaka sayısı geride bıraktığımız hafta da artan Konya’da iki büyük hastane yeniden pandemi hastanesi oldu. 

16 Mart 2021
Kırmızı listedeki Konya’da 2 hastane yeniden pandemi hastanesi oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık koronavirüs tablosunun beşincisini dün açıkladı. Risk haritasında 'çok riskli iller' arasındaki Konya'da vaka artışındaki yükseliş, geride bıraktığımız hafta da devam etti.

KONYA 8. SIRADA

Verilere göre; Konya her 100 bin kişiye 203,91 koronavirüs vakası ile en fazla vaka sayısının yaşandığı iller tablosunda 8. sırada yer aldı. Konya bir önceki tabloda 13. sırada yer almıştı. Tablonun açıklandığı ilk hafta kentteki 100 binde 90,99 olan vaka sayısı, ikinci hafta 101,95'e, üçüncü hafta 119,23, dördüncü hafta ise 150,98'e yükselmişti. Konya'da son 1 haftada 4 bin 589 kişi Kovid-19'a yakalandı. Bir başka ifadeyle günde ortalama 655 kişi koronavirüs oldu.  

Konya'daki artış var olan endişeleri daha da artırdı.

İKİ HASTANE YENİDEN PANDEMİ HASTANESİ OLDU

Vaka sayısındaki artış sonrası iki büyük hastane ile ilgili yeni bir karar alındı. Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Meram Devlet Hastaneleri yeniden pandemi hastanesi oldu.

KADEMELİ GEÇİŞ YAPILACAK

Her iki hastanede de artık poliklinik hizmeti verilmeyecek. Yatan hastaların tedavisi tamamlanıp, planlanan ameliyat ve tetkiklerin sona ermesinin ardından koronavirüs harici yeni hasta kabul edilmeyecek.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147