BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İzinsiz telefon numarası paylaşmak suç mu?

İzinsiz telefon numarası paylaşmak suç mu? 

03 Ekim 2021
İzinsiz telefon numarası paylaşmak suç mu?

Eski kız arkadaşının telefon numarasını başkasıyla paylaştı. Numarası kendisinden habersiz paylaşılan kişi şikayetçi oldu. Yerel mahkeme eylemi suç olarak görmedi, beraat kararı verdi. Yargıtay o kararı "hukuka aykırı" gerekçesiyle bozdu.

Giresun'da bir kişi ayrıldığı kız arkadaşının kendisinde kayıtlı numarasını arkadaşıyla paylaştı. Genç kız her iki kişiden de davacı oldu.

Yargı süreci başladı
Yerel mahkeme, davacıyı haklı bulmadı. Eylemin "kişisel verilerin ele geçirilmesi ve yayılması" olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti, beraat kararı verdi.

Yargıtay kararı bozdu
Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi'ne geldi. Daire, karar hakkındaki temyiz incelemesini tamamladı. Beraatlerine karar verilmesi hukuka aykırı bulundu. Kararın bozulmasına hükmetti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.