banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İsrail güçten anladı

Mescid-i Aksa’ya ulaşan binlerce kişi, ellerinde Filistin bayrakları taşıdı ve HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam’ı selamlayarak sevinç gösterisinde bulundu... 

22 Mayıs 2021
İsrail güçten anladı

“ İsrail laftan değil güçten anlar” sözü bir kez daha tezahür etti. Filistin direnişi, Ramazan ayının başından bu yana zulümlerini artıran işgalci İsrail rejimi güçlerine karşı yeni bir destan yazdı. İsrail rejiminin terörist saldırılarına karşı “ Kudüs’ün Kılıcı” isimli operasyonu başlatan Filistin direnişi, İsrail işgali altındaki toprakların birçok noktasını füze yağmuruna tuttu. İşgalciler, aldıkları yenilgi sonrası ateşkese mecbur kaldı.

Tüm dünya ve İslam coğrafyası gördü ki; kınama mesajlarını üstüne dahi almayan İsrail, HAMAS’ın füzelerini görünce geri adım attı. Mücadele ise bitmedi yeni başlıyor…
 
İşgalci İsrail rejiminin işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da Ramazan ayında ibadet edenlere saldırması ve Şeyh Cerrah Mahallesi’nde ikamet eden Filistinlileri zorla evlerinden çıkarma girişiminde bulunmasının ardından fitillenen direniş ateşi işgalcilere diz çöktürdü. İsrail rejiminin terörist saldırılarına karşı “Kudüs’ün Kılıcı” isimli operasyonu başlatan Filistin direnişi, İsrail rejimine tarihinin en zor günlerini yaşattı. İsrail işgali altındaki toprakların birçok noktasını füze yağmuruna tutan direniş güçleri, İsrail’in tarihi bir mağlubiyet yaşamasına yol açarken dün gece ateşkes anlaşmasına varıldı.
FİLİSTİN HALKI MEYDANLARA DÖKÜLDÜ
Mısır’ın aracılığıyla HAMAS ve işgalci İsrail rejimi arasında varılan ateşkes anlaşması “karşılıklı ve eş zamanlı” olarak dün gece saat 02.00’de başladı. Filistin direnişinin İsrail güçlerini yenilgiye uğratmasıyla gerçekleştirilen ateşkes sonucunda, Filistin topraklarının çeşitli noktalarında sevinç gösterilerinde bulunuldu. İsrail’in Filistin direnişinin önünde diz çökmesi anlamına ateşkesin ardından yapılan kutlamalarda Filistin direnişine destek sloganları atıldı.
 
İSRAİL REJİMİNDE KAOS VAR: “ATEŞKES UTANÇ VERİCİ”
Gazze’deki direniş hareketleriyle işgal güçleri arasında gerçekleştirilen ateşkes anlaşması, İsrail rejiminde kaosa yol açtı. Söz konusu kararın ardından açıklamalarda bulunan çeşitli isimler, İsrail rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’ya tepki gösterdi. Bu bağlamda dikkat çeken bir açıklama yapan Yamina Partisi Milletvekili Ayelet Şaked, “Koşulsuz bir ateşkes utanç vericidir.” ifadelerini kullandı. Öte yandan gerçekleştirilen ateşkesin İsrail için utanç verici olduğunu söyleyen bir diğer isim de İsrail rejimi milletvekillerinden Gideon Saar oldu.
 
 
“İŞGAL ORDUSUNU KÜÇÜK DÜŞÜRMEYİ BAŞARDIK”
HAMAS’ın askeri kanadı konumundaki İzzeddin El Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, Filistin direnişinin kazandığı zafere dair konuştu. Allah’ın yardımıyla işgal ordusunu küçük düşürmeyi başardıklarını söyleyen Ebu Ubeyde, “Kudüs’ün Kılıcı” ismini verdikleri savaşı şeref ve gururla yaptıklarını söyledi. Öte yandan İslami Cihad Hareketi’nin askeri kolu olan Kudüs Seriyyeleri’nden de ateşkese dair açıklama geldi. Yapılan açıklamada İsrail rejiminin tekrar saldırılarda bulunması halinde direnişin sahada son sözü söyleyeceği kaydedildi.
 
“İŞGALCİLERE DERS VERDİK”
HAMAS hareketinin sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Filistin direnişinin kazandığı zaferin ardından gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Yaşananların İsrail’in yenilgisi anlamına geldiğini söyleyen Ebu Zuhri, Kudüs için bir kırmızı çizgileri olduğunu tekrar vurguladıklarını kaydetti. Ebu Zuhri, “İşgalcilerin başlattıkları saldırıların sona ermesi ve ateşkes ilan edilmesi işgalciler için bir yenilgidir. Filistinlilerin iradesi ve Filistin direnişi, işgalcilere karşı Kudüs’e sahip çıkarak başarılı olmuştur. Kudüs ve Gazze’ye karşı saldırıları başlatan işgalcilerdi. Biz bu saldırılara karşı Filistin’i savunduk ve işgalcilere bir ders verdik. Kudüs için bir kırmızı çizgimiz olduğunu tekrar vurguladık.” ifadelerini kullandı.
 
 
“FİLİSTİN HALKI BİRLEŞTİ”
Filistinli gazeteci Taha Ouda, HAMAS ve İsrail rejimi arasında varılan ateşkesin ardından gazetemize önemli değerlendirmelerde bulundu. İsrail rejiminin Filistinliler karşısında yenilgi yaşadığını söyleyen Ouda, “Filistin halkı birleşti. Tarihi Filistin topraklarının tüm şehirleri ve köyleri ayağa kalktı. Ne Gazze’nin acımasızca bombalanması, ne Netanyahu’nun yaptıkları ne de ABD’nin buna desteği yenilgiye engel olamadı. Filistinliler hak ettikleri bir zafere ulaştılar.” ifadelerini kullandı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147