banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İslam düşmanı Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard, saklandığı evde öldü

İslam düşmanı Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard, saklandığı evde öldü 

19 Temmuz 2021
İslam düşmanı Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard, saklandığı evde öldü

İslam düşmanlığıyla bilinen Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard, 86 yaşında hayatını kaybetti. 2005'te Danimarka'nın Jyllands-Posten gazetesinde Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler çizen Westergaard, çok sert tepkiler almıştı. Karikatürist, aldığı ölüm tehditleri nedeniyle koruma altındaki gizli bir evde hayatını sürdürüyordu.
Danimarka'nın Extra Bladet gazetesinin haberine göre, uzun süredir hasta olan karikatürist Westergaard, 86 yaşında öldü.

HAKARET İÇERİKLİ KARİKATÜRLER ÇİZMİŞTİ

2005'te Danimarka'nın Jyllands-Posten gazetesinde Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler çizen Westergaard, çok sert tepkiler almıştı. Westergaard, 2015'te de Paris'teki Charlie Hebdo katliamı sonrası hakaret içerikli yeni bir karikatür çizerek, milyonlarca Müslümanı rencide etmişti.Kurt Westergaard'ın Danimarka gazetesine çizdiği karikatür, birçok ülkede şiddet olaylarına varan tepkilere yol açmıştı. Söz konusu karikatürler, Avrupa çapında bir ifade özgürlüğü tartışmasını da beraberinde getirmişti.

SAKLANARAK YAŞIYORDU

Westergaard bu olaylar sonrasında ölüm tehditlerinin hedefi haline geldi ve gizlenerek yaşamaya başladı. Sonrasında ise Aarhus'ta kale gibi korunan bir evde yaşamını sürdürdü. 2008 yılında karikatüriste yönelik bir saldırı hazırlığı, Danimarka istihbaratı tarafından önlendi ve 3 kişi yargı önüne çıkarıldı. Westergaard, hayatının sonuna kadar koruma altında yaşadı.

5 ÇOCUK BABASIYDI

Yıllardır tehdit edilen ve polis koruması altında yaşayan Kurt Westergaard, evli ve 5 çocuk sahibiydi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147