BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İhvan'ın 10 ismini daha idam edecek!

Darbeci Sisi etkisindeki Mısır mahkemesi, aralarında İhvan'ın lideri Muhammed Bedii'nin de bulunduğu Müslüman Kardeşlerin (İhvan) 10 üyesi hakkında idam kararı verdi. 

12 Temmuz 2021
 İhvan'ın 10 ismini daha idam edecek!

İlk defa seçimle başa gelmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi deviren Mısır'ın darbeci lideri Abdülfettah es-Sisi, Müslüman Kardeşlere (İhvan) yönelik acımasız adımlarını sürdürüyor. Bugüne kadar onlarca İhvan üyesini idamla şehit eden Sisi etkisindeki Mısır Ceza mahkemesi İhvan'ın lideri Muhammed Bedii'nin de bulunduğu Müslüman Kardeşlerin (İhvan) 10 üyesi hakkında idam kararı verdi.

2019 yılında Kahire Ceza Mahkemesi tarafından "Hamas adına casusluk" olarak bilinen dava kapsamında İhvan'ın Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 11 kişi hakkında müebbet hapis cezası verilmişti.

Mısır'ın resmi haber ajansı MENA'nın aktardığına göre İhvan'ın lideri Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 10 kişi hakkında idam kararı onandı. 

Nihai karar niteliğinde olan idam kararının ne zaman uygulanacağına yönelik bir bilgi bulunmuyor. 


 
Aldığı idam kararlarıyla uluslararası kamuoyunun tepki gösterdiği darbeci Sisi etkisindeki Mısır mahkemeleri, aralarında Safvet Hicazi ve Muhammed Biltaci gibi isimlerin de olduğu 12 üst düzey ismi hakkında da idam kararı vermişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.