BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Haftada beş gram plastik yiyoruz!

Yapılan araştırmalara göre her hafta 5 gram, yani bir banka kartı kadar plastik vücudumuza besin yoluyla giriyor. 

06 Mart 2021
Haftada beş gram plastik yiyoruz!

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) ve Avustralya Newcastle Üniversitesi'nin yaptığı araştırma herkesi şaşkına çevirdi. 

Başta denizler olmak üzere doğaya atılan plastikler boyutları beş milimetreye kadar ufalarak besin zincirimize karışıp midemize giriyor. Ortaya çıkan tabloya göre her hafta 5 gram, yani bir banka kartı kadar plastiğin vücudumuza besin yoluyla girdiğini ortaya koydu. 

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Vekili, Gıda ve Sağlık Komisyonu Başkanı Sinan Vargı, Türkiye'de de tek kullanımlık plastik ürünlerin yasaklanmasını önerdi. Vargı, mikro plastiklerin başta hormonal düzensizlikler olmak üzere, kansere kadar giden birçok hastalığa zemin hazırladığını söyledi.

TÜKETİCİLER EĞİTİLMELİ
Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Vargı, çöpü kaynağında ayrıştırma ve geri dönüşüme kazandırma konularında tüketicilere yaygın eğitim verilmesi gerektiğini bildirdi. Vargı, “Türkiye'ye her gün 213 kamyon dolusu plastik giriyor. Bu plastikler İngiltere, İtalya, Belçika'nın atıkları” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.