BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Hafız Abdullah Nazırlı Hocaefendi vefat etti

Elazığ’ın kanaat önderlerinden Hafız Abdullah Nazırlı Hocaefendi, 107 yaşında vefat etti. 

12 Şubat 2021
Hafız Abdullah Nazırlı Hocaefendi vefat etti

Acı haberi, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan duyurdu.

Doğan, “Vefat haberini aldığımız Elazığ’ın kanaat önderlerinden Hafız Abdullah Nazırlı Hocaefendi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıklamasında şunları kaydetti:

“Elazığ’da iken kendisini ziyaret eden eşim bana muhakkak gitmelisin dedi. Gittim. Sohbetine, ziyaretine, nasihatlerine doyamadım. Cumhurbaşkanımızın gönül dostu, bir Allah dostu... Hafız Abdullah Nazırlı Hocaefendi 107 yaşında Hakka yürüdü. Allah rahmet eylesin...”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, "Gönlündeki Kur'an aşkıyla binlerce hafız yetiştiren, Elazığ'ımızın kanaat önderlerinden Hafız Abdullah Nazırlı Hocaefendi'nin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kıymetli Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin." dedi. 

HAFIZ ABDULLAH NAZIRLI HOCAEFENDİ KİMDİR?

Hafız Abdullah Nazırlı 1920 yılında Elazığ’ın Hoş köyünde dünyaya geldi. Babası Diyarbakır’ın Hani ilçesinde İmam-zadeler ’den Sufi Abdulfettah Efendinin oğlu Hacı Ali Efendi, annesi Elazığ’ın Hoş köyünden Çuvalcı-zadeler ‘den İbrahim Efendi’nin kızı Hatice Hanım'dır.

Babası tarafından soy kütüğü Battal Gazi’ye dayanmasından Osmanlı padişahları tarafından dedelerine çeşitli zamanlarda taltif ve himaye edilmelerini emreden beratlar verilmiştir. Bunlardan sadece on tanesi Hafız Abdullah tarafından koruma altına alınabilmiştir.

 
Hafız Abdullah Nazırlı'nın çocukluğu ve gençliği Hani ilçesinde geçer. Burada babası Ali Efendi’den Kur’an-ı Kerim öğrenir ve hafızlığa başlar. 12 yaşında iken hafızlığını tamamlar ve babası tarafından Elazığ’a getirilir.

Hafız Abdullah Nazırlı bütün ömrünü Kur’an eğitim ve öğretimine adamıştır.  30 yıl resmi ve 30 yıl fahri olarak Diyanet'e hizmet etmiş, 1000 civarında hafız yetiştirmiş ve 5000 civarında insana Kur’ an-ı Kerim’ i öğretmiştir.

aci-kayip-hafiz-abdullah-nazirli-hocaefendi-vefat-etti-001.jpg

aci-kayip-hafiz-abdullah-nazirli-hocaefendi-vefat-etti.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Elazığ ziyaretinde, kanaat önderi Nazırlı’yı hastanede ziyaret etmiş ve sağlık durumu hakkında bilgi almıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.