banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Gündoğmuş alevlerin yaklaşması üzerine tahliye ediliyor

Gündoğmuş'taki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor 

02 Ağustos 2021
Gündoğmuş  alevlerin yaklaşması üzerine tahliye ediliyor

Antalya'da alevlerin ilçe merkezine yaklaşması üzerine 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş'un tamamıyla tahliye edilmesine karar verildi. İlçedeki camilerden tahliye anonsları yapılmaya başlandı.
Gündoğmuş'un Ortakonuş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz'da çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı. Sarp bölgede yer aldığı için alevlere müdahale güçlükle yürütülüyor.

YANGIN BİRÇOK MAHALLEYE SIÇRADI

Yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılan alevler, Ortakonuş'un yanı sıra rüzgarın da etkisiyle Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine sıçradı.

 
Son Dakika: Antalya'da 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesi, alevlerin yaklaşması üzerine tahliye ediliyor

CAMİLERDEN ANONS YAPILIYOR

Alevler ilçe merkezini de tehdit ettiği için tedbir amaçlı ilçenin boşaltılmasına yönelik cami hoparlöründen anonslar yapıldı. Bölgede görev yapan jandarma ve polis ekipleri de tahliyelerin hızlı şekilde gerçekleştirilmesi için çaba sarf ediyor. Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerinden ayrılıyor. İlçede yardım faaliyetlerini sürdüren Kızılay, AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesi gibi kuruluşlar da ekipmanlarını topladı.Son Dakika: Antalya'da 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesi, alevlerin yaklaşması üzerine tahliye ediliyor

YANGINLARA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

İlçe merkezine doğru ilerleyen alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Kontrol altına alınan bazı bölgelerde ise soğutma çalışması başlatıldı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147