banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

GENÇ DOSTU ŞEHİRLER SERGİSİNDE “BİLİM VE TEKNOLOJİ” TEMASIYLA BİR SEYDİŞEHİRLİ

GENÇ DOSTU ŞEHİRLER SERGİSİNDE “BİLİM VE TEKNOLOJİ” TEMASIYLA BİR SEYDİŞEHİRLİ 

26 Ağustos 2021
GENÇ DOSTU ŞEHİRLER SERGİSİNDE “BİLİM VE TEKNOLOJİ” TEMASIYLA BİR SEYDİŞEHİRLİ

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği, 24-25 Ağustos2021 tarihlerinde gerçekleştirilen "Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi"ne Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bazı okullar değişik temalar ile katıldı ve gençler tarafından yapılan başarılı ve örnek proje çalışmalarını sergilendi.

“Bilim ve Teknoloji” temasında Türkiye genelinde katılan beş okuldan biri olan Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi/Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerininiki yıl boyunca yaptıkları bilimsel ve teknolojik çalışmalar ile İHA’lar katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü ve takdir topladı.

Öğrenciler  11 TÜBİTAK 2204 A Bilimsel Araştırma, 4 TEKNOFEST Takımı, 1 Patent/ Faydalı Model Başvurusu, 1 Biyoteknoloji İnovasyon Çalışması,1 Su Okuryazarlığı Projesi kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalarıziyaretçilerin beğenisine sundu ve sunumlar yaptı. İki yıldır TÜBİTAK Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında finale kalan ve TEKNOFEST 2020’ye katılan, TEKNOFEST 2021’e katılmaya hak kazanan okulun HEZARFENOĞULLARI İHA Takımı da iki adet İHA’yı sergiledi.

Seydişehirli öğrencilerin bu başarılı ve örnek proje çalışmaları yurt içinden ve yurt dışından gelen bir çok ziyaretçinin ilgi odaklarından biri oldu.  Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi/Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunun stantı bir çok ziyaretçiyi ve yetkiliyi ağırladı . Özellikle milli sporcular, üniversite grupları, gençlik grupları, Türki Cumhuriyetlerden,  Endonezya, Malezya, Mısır, Sudan, Pakistan gibi ülkelerden gelen üniversite öğrenci grupları lise öğrencilerinin bu çalışmalarını dikkatle inceledi.

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve beraberindeki heyet ile Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesinin stantını ziyaret ederek öğrencileri tebrik etti. Bir süre stantta öğrenciler ile birlikte çalışmaları inceledi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Daire Başkanları İhsan Erkul,Ahmet İşleyen  ve bir çok kurum yönetici stantı ziyaret ederek, proje çalışmalarını inceledi ve Hezarfenoğulları İHA Takım kaptanı Enes TEKE, teknolojik bir buluşa imza atan Osman Tuğrul Turgut ve okul müdürü Bayram Ali ÇELİK’ten proje çalışmaları ile ilgili bilgi aldılar.

 

 

 

 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147