BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Geçtiğimiz günlerde kütüphane olarak kullanılacağı açıklamasının yapıldığı binanın yıkılacağı öğrenildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin binası hakkında karar verildi! Yeni büyükşehir binası nereye yapılacak? 

27 Temmuz 2021
Geçtiğimiz günlerde kütüphane olarak kullanılacağı açıklamasının yapıldığı binanın yıkılacağı öğrenildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne on yıllarca hizmet veren tarihi bina hakkında karar verildi. Geçtiğimiz günlerde kütüphane olarak kullanılacağı açıklamasının yapıldığı binanın yıkılacağı öğrenildi.

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle Uğur İbrahim Altay’ın başkan olmasının ardından boşaltılan Konya Büyükşehir Belediyesi binası hakkında karar verildi.

BBN’de yer alan habere göre bina yıkılacak. 2020 yılından itibaren tamamen boşalan binanın yıkım işlemi için 3 Ağustos’ta ihaleye çıkılacak.

İhale sonucunda yüklenici 2 milyon lira karşılığında binayı yıkıp diğer ayrıştırma işlemlerini yapacak.

BAKANLIKLAR ARASINDA ANLAŞMA YAPILACAK

Eski binanın yıkımı sonrasında bölgenin ne olacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Yeni binanın İl Jandarma ya da Bölge Jandarma Komutanlığı bölgesine yapılması planlandı. Ancak İçişleri Bakanlığı’yla konu hakkında bir gelişme yaşanmadı.

Diğer aday yerler ise Beyşehir Çevreyolu üzerinde bulunan ve Salı pazarı olarak bilinen bölge olabileceği diğer adayın da yeni motorlu sanayi sitesine taşınacak Eski Sanayi bölgesine yapılacağı yönünde bilgiler söz konusu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.