banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

FİYATLAR YÜZDE 1000 ARTTI

Otomobil dünyasını darboğaza sokan çip krizi üretimleri durdurmanın yanında maliyetleri de aşırı şekilde yükseltti. Çip krizi öyle bir durum hal aldı ki, sadece klasik bir otomobilde kullanılan çipler yüzde 1000 zamlanmış durumda. 

13 Ekim 2021
FİYATLAR YÜZDE 1000 ARTTI

Pandemiyle beraber ortaya çıkan çip krizi en çok otomotiv sektörünü vurdu. Bir çok markanın üretimi durdurmasına neden olan çip kıtlığı bir yandan da maliyetlerinden yükselmesine neden oluyor. Öyle ki araçlarda kullanılan çiplerin fiyatı adeta tavan yapmış durumda.

Tüm dünyada çip krizi maliyetlerin yükselmesine neden olurken, Türkiye otomotiv sektörü de artan maliyetlerle karşı karşıya kalıyor.

FİYATLAR YÜZDE 1000 ARTTI

Farplas Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu, klasik araçlarda bin adet çip kullanıldığını, bu bin adet çipin maliyetinin eskiden 300 dolar olduğunu söyledi. Burhanoğlu etkisi günden güne artan çip krizi dolayısıyla bin çipin maliyetinin 3 bin dolara yükseldiğini belirtti.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147