banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

FDA'nın onayından sonra Uğur Şahin ilk açıklama!

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısı Comirnaty'e tam onay verdi. BioNTech'in kurucu ortaklarından Uğur Şahin, onay sonrası açıklamada bulundu. 

25 Ağustos 2021
FDA'nın onayından sonra Uğur Şahin ilk açıklama!

Corona virüsü salgınına karşı büyük bir hızla mRNA teknolojisi kullanan aşı geliştiren BioNTech’e ABD’den önceki gün tam onay geldi. ABD’nin bu alandaki yetkili kuruluşu Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) bir açıklama yaparak Pfizer ile BioNTech’in geliştirdiği Covid-19 aşısına tam onay verdi. FDA’dan yapılan açıklamada aşının ABD’de Comirnaty olarak adlandırılacağı da belirtildi.

Aralık 2020’de 12 yaş ve üzerindeki bireyler için "acil kullanım onayı" alan aşı ile ilgili bir açıklama şirketin kurucu ortaklarından olan ve aynı zamanda CEO olarak görev alan Uğur Şahin’den geldi. FDA onayı ile ilgili konuşan Şahin, "FDA'dan tam onay almak, aşının yüksek oranda etkili ve güvenli olduğunun altını çiziyor" dedi.

Şahin, "Şirketlerimiz dünya çapında bir milyar dozdan fazla aşı gönderdi. Aşıya erişimi artırmak ve aynı zamanda potansiyel varyantlara hazırlıklı olmak için yorulmak bilmeksizin çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147