banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Facebook'ta skandal!

Bilgiler sızdırıldı! Türkiye'den 20 milyon kişi 

04 Nisan 2021
Facebook'ta skandal!

Facebook'ta bir skandal daha yaşandı. 533 milyon Facebook kullanıcısının kişisel bilgileri ücretsiz yayınlandı. Arasında 20 milyon Türk vatandaşı da var.

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden Facebook, bu kez de hack skandalına imza attı. Bir web sitesinde 533 milyondan fazla Facebook kullanıcısının kişisel bilgileri ücretsiz yayınlandı. 533 milyon kişi arasında 20 milyon Türk vatandaşının olduğu belirtildi.

TÜRKİYE'DEN 19 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ VAR

Business Insider'da yer alan habere göre, 106 ülkeden kullanıcılara ait bilgiler paylaşılırken, söz konusu kullanıcıların kayıtları 32 milyonu ABD'de, 11 milyonu Birleşik Krallık'ta ve 6 milyonu Hindistan'da yer alıyor. 19 milyondan fazla Türk kullanıcının bilgileri de yayınlanan veritabanında bulunuyor.

KİŞİSEL BİLGİLER ELE GEÇİRİLDİ

Telefon numarası, doğum yeri ve tarihi, Facebook ID numarası ve e-posta gibi kişisel bilgilerin yer aldığı sızıntıyı kontrol eden Insider, birkaç kaydı doğruladıklarını açıkladı.

UZMANLARDAN UYARI

Güvenlik uzmanları, verilerin bilgisayar korsanları tarafından dolandırıcılık için kullanılabileceği konusunda uyardı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147