BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Erdoğan, Cumhur İttifakı'na davet ettimi

Karamollaoğlu'ndan Beştepe'deki zirveye ilişkin yeni açıklama: Erdoğan, Cumhur İttifakı'na davet etti, kabul etmedim 

21 Kasım 2021
Erdoğan, Cumhur İttifakı'na davet ettimi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 10 gün önce Beştepe'de gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündem olan ziyarette kendisine Cumhur İttifakı'na katılma teklifinde bulunduğunu belirten Karamollaoğlu, "Denetlenmeyen bir sistemin içinde bulunmayı biz arzu etmeyiz. Böyle bir sistemde yer alamayız" yanıtını verdiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, 10 gün önce Beştepe'de bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider arasındaki zirveye dair çok sayıda iddia ortaya atılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karamollaoğlu'na Cumhur İttifakı'na katılmaları yönünde davette bulunup bulunmadıkları ise büyük merak konusu olmuştu.

"DENETLENMEYEN BİR BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK VEREMEYİZ"
Konuya ilişkin Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi'nin sorularına yanıt veren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu iddiaları doğruladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini Cumhur İttifakı'na davet ettiğini ve "Biz beraber olmalıyız" dediğini aktaran Karamollaoğlu, teklifi "Denetlenmeyen bir başkanlık sistemine destek vermemiz mümkün değil" sözleriyle reddettiklerini aktardı.

ERDOĞAN "ANLATTIKLARI DOĞRU DEĞİL" DEMİŞ, KARAMOLLAOĞLU'NDAN JET YANIT GELMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını AK Parti MKYK toplantısında anlatmıştı. Karamollaoğlu'nun 50+1 konusu dışında yaptığı açıklamaların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını ve iade-i ziyaret planından vazgeçtiğini ifade eden Erdoğan'a yanıt gecikmemişti. Karamollaoğlu, "Son derece şaşırdım ve üzüldüm. Ne söylemişim de doğru değil" ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.