BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Emeklilerin yüzde 72’si çalışıyor!

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, emeklilerin yüzde 39’unun tam zamanlı, yüzde 33’ünün de yarı zamanlı çalışmak zorunda kaldığının altını çizdi. 

13 Ekim 2021
Emeklilerin yüzde 72’si çalışıyor!

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, emeklilerin yüzde 39’unun tam zamanlı, yüzde 33’ünün de yarı zamanlı çalışmak zorunda kaldığının altını çizerek, “Ekonomik sorunlara karşı emeklilik dönemlerinde bile çalışmak zorunda bırakılıyor” dedi.

Uzun yıllar iş hayatında çalıştıktan sonra emekli olan vatandaşlar emekli maaşlarının yetersizliğinden dolayı ciddi ekonomik sorunlar yaşarken, bir de pandemi dönemi ile yaşanan fahiş fiyatlara karşı yaşadıkları ekonomik sorunları arttı. Emekli olduktan sonra emekli maaşının yetersiz kalmasından dolayı, emeklilerin yüzde 72’si çalışmak zorunda kalıyor. Emeklilerin durumunu gazetemize değerlendiren Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, emeklilerin maaşlarında ciddi bir düzenleme yapılması gerektiği çağrısında bulundu.  Yıllarca bir fiil çalıştıktan sonra emeklilik hayatı ile rahata ermek isteyen emekliler bu dönemde de yaşadıkları ekonomik darboğazı aşmak için sigortasız olarak çalışmak zorunda kalıyor. Ülkemizde son iki yılda yaşanan ekonomik kriz ortamında yaşantıda artan enflasyon oranlarına karşı emekliler ezilmeye devam ediyor. Emeklilerin bu sorunlarına karşı en düşük emekli maaşlarının en azından asgari ücret seviyesine getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, “En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilirse emekliler de büyük oranda çalışmak zorunda kalmayarak hayatlarına devam edebilir” ifadelerini kullandı.


“EMEKLİLİKTEN SONRA KESİLEN DESTEKLER ÖDENMEYE DEVAM EDİLMELİ”
Emekli olduktan sonra maaşlarından birçok kesinti olduğuna dikkat çeken Küçükkösen, “Emekli olduktan sonra aile yardımı, eş yardımı, çocuk yardımı gibi destekleri alamıyorlar. Bu durum ciddi düşüşlere sebep olurken emeklilerin yaşadığı mağduriyetlere karşı bu destekler emeklilikten sonra da verilmeli ki emekliler hayatlarına devam edebilsin ayrıca kamu emeklileri için 3600 ek gösterge de tüm kamu çalışanlarını kapsamalı ki emekli oldukları zaman bir miktar emekli maaşları artabilsin” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.