banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

E-Sınav (Elektronik Ehliyet Sınavı) Nedir? Nasıl Yapılır?

E-Sınav (Elektronik Ehliyet Sınavı) Nedir? Nasıl Yapılır? 

15 Ekim 2021
E-Sınav (Elektronik Ehliyet Sınavı) Nedir? Nasıl Yapılır?

Ehliyet almak ve trafikte güvenle araç sürmek istiyorsanız ilk önce iyi bir sürücü kursuna yazılmanız gerekiyor. Teorik ve direksiyon eğitimleri kapsamlı bir şekilde tamamladıktan ve sınavları geçtikten sonra ise ehliyet almaya hak kazanıyorsunuz. Bu süreçte teorik eğitimi bitirdiğinizde e-sınav sizi bekliyor olacak. E-sınav, İlk yardım, trafik kuralları ve motor kullanımı ile alakalı soruların bulunduğu, elektronik ortamda sürücü adaylarının girmesi gereken bir sınav. Siz de ilk süreçte kursunuzdan teorik eğitimi aldıktan sonra bilgisayar üzerinden bu sınava girmeli ve geçerli puan almalısınız.

 

Burada önemli olan ilk adım, iyi bir eğitim veren sürücü kursuna yazılmak. Eğer geniş kapsamlı bir eğitim veren Denizli sürücü kursu arıyorsanız, Güven Sürücü Kursu sizinle. Kaliteli direksiyon eğitimi ile bilinen kurs, yüzlerce sürücüye eğitimleri ile kolayca sürücü belgesi kazandırmış bir eğitim kurumu. Siz de Denizli’de ehliyet sahibi olmak istiyorsanız hemen Güven Sürücü Kursu ile iletişime geçmeli ve en kısa sürede eğitimlere başlamalısınız. Dilediğiniz türde sürücü ehliyeti için Denizli sürücü kursuna başvurabilirsiniz.

 

E-Sınav Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

 

E-Sınav, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan ve bilgisayar üzerinde yapılan bir sınavdır. Sürücü adayı, Güven Sürücü Kursu’ndan almış olduğu teorik eğitimin arkasından bu sınava girmelidir. E-sınava girebilmek için öncesinde randevu alımı gerekiyor. Verilen randevu tarihi ve saatinde sınava giriş yapabilirsiniz.

Eğer sınavdan başarısız olur iseniz, tekrar e-sınava girme hakkınız bulunuyor. Bunun için sınava giriş tarihinden en erken 15 gün sonra yeni bir randevu alabilirsiniz. En geç ise 45 gün içerisinde yeni e-sınav için randevu almanız gerekiyor. Almadığınız takdirde var olan 4 giriş haklarınızdan biri eksiliyor.

 

E-Sınav Ücreti Ne Kadar?

 

E-Sınav giriş ücreti 90TL’dir. Bu ücreti bankalar (Ziraat, Vakıf, Halkbank) aracılığı ile ödeyebilirsiniz.

 

E-Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?

E-Sınava girdiğiniz takdirde, sınava girmiş olduğunuz saatler içerisinde sonuçlarınız açıklanır. Eğer geçerli not almadıysanız, yeni bir randevu almayı unutmayın. Sınavınızın geçerli olması için minimum 70 puan (35 doğru) almanız gerekiyor. Daha düşük bir puan aldığınız takdirde sınava yeniden girmeli ve geçerli not almalısınız.

 

Randevu Tarihi Değiştirilebiliyor Mu?

 

E-Sınava giriş için aldığınız randevu tarihini değiştirmeniz mümkün. Sınav tarihinden 3 gün öncesine kadar tarihte değişikliğe gidebilirsiniz. Üç günden daha az bir süre kaldığı takdirde maalesef değiştirme imkanınız kalmıyor.

 

E-Sınav Konuları Nelerdir? Kaç Soru Soruluyor?

 

  • 12 Adet İlk Yardım Konulu Soru
  • 6 Adet Trafik Adabı Sorusu
  • 23 Adet Trafik Konulu Soru
  • 9 Adet Motor Konulu Soru

Olmak üzere toplam 50 adet 4 şıklı soru e-sınavda karşınıza çıkıyor. Toplam sınav süreniz ise 45 dakika.

 

E-Sınav için Giriş Belgesi Alınıyor Mu?

 

E-Sınava girmek için kayıtlı olduğunuz sürücü kursundan giriş belgesi almanız gerekiyor. Bu sınava giriş belgesi ve kimliğiniz ile e-sınav merkezine gitmelisiniz. Sınav başlamadan 15 dakika önce sınav yerinde olmanız size avantaj sağlayacaktır. Geç kaldığınız takdirde, eğer sınava giren adaylardan biri sınavdan çıktıysa, sınava alınmıyorsunuz. Fakat herhangi bir sürücü adayı daha sınavdan çıkmadı ise, sınava girme hakkınız bulunuyor.

 

E-Sınava Kimler Girebilir?

 

E-Sınava, sürücü kursuna yazılmış ve alması gereken teorik eğitimleri tamamlamış her sürücü adayı girebilir. Ben daha kursa kayıt olmadım, nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum diyorsanız Güven Sürücü Kursu ile iletişime geçebilirsiniz. Profesyonel direksiyon eğitimleri ile her adaya ehliyet kazandıran kurs, verdiği teorik eğitimler ile de tüm sınavlardan başarı ile geçmenizi sağlıyor. Denizli sürücü kursları arasında ilk sırada yer alan Güven Sürücü Kursu ile siz de ehliyet sahibi olun!

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147