BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Dünyaca ünlü 'Çığlık' tablosunun gizemi çözüldü!

Dünyanın en çok tanınan resimlerinden biri olan "çığlık" tablosunun sol üst köşesinde kurşun kalemle "Sadece bir deli tarafından çizilebilir" yazılıydı. Kızılötesi taramalar, yazıyı yazanın, ressam Edvard Munch'un kendisi olduğunu ortaya çıkardı. 

23 Şubat 2021
Dünyaca ünlü 'Çığlık' tablosunun gizemi çözüldü!

Norveçli ressam Edvard Munch tarafından 1893'te resmedilen Çığlık tablosundaki gizemli yazıyı yazan kişinin kim olduğu ortaya çıktı.

Bu yazı sanat dünyasında çok sayıda varsayımı gündeme getirmişti. Sanat eleştirmenleri uzun süredir yazıyı öfkeli birilerinin mi, yoksa hayatı boyunca psikolojik problemler yaşayan Munch'un kendisinin mi yazdığını sorguluyordu.

Munch'un kendisi 
Norveç Ulusal Müzesi'nin yaptığı testler, yazıyı yazanın Munch'un kendisi olduğunu açıkladı. Eser ilk görüldüğünde yoğun eleştiriler almış ve Munch'un akıl sağlığı konusunda tartışmalara yol açmıştı. Günlüklerine göre Munch bu tartışmalara çok üzülmüştü. Ressamın, tablodaki cümleyi bu tepkilerin ardından yazdığına inanılıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.