BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

“Dünya Su Günü”nde Su Okuryazarlığı ve Su Verimliliği Projesi: “AKIŞINA BIRAKMAYIN!”

“Dünya Su Günü”nde Su Okuryazarlığı ve Su Verimliliği Projesi: “AKIŞINA BIRAKMAYIN!” 

22 Mart 2021
  “Dünya Su Günü”nde Su Okuryazarlığı ve Su Verimliliği Projesi: “AKIŞINA BIRAKMAYIN!”

              

Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu,  “Dünya Su Günü” nde  farkındalık oluşturmak amacı ile “su okuryazarlığı ve su verimliliği projesinin” tanıtımını yaptı ve mesaj yayımladı. Yayımlanan mesajda; “dünyanın tüm doğal kaynaklarıyla insanlığın ortak mirası olduğunu” belirtildi.

“Bu mirasta kimsenin diğerinden daha fazla pay sahibi olmadığını tüm canlıların yaşam kaynağı olan suyun, insanlık için eşit miktarda gereklidir. Kişi başına düşen su miktarının gün geçtikçe azalıyor ve dünyada milyonlarca insanın su sıkıntısı çektiğini, her gün binlerce kişinin temiz içme suyu bulamadığı için yaşamını kaybediyor. Gelin, hepimiz bu güzel günde vicdan defterlerimizde yeni bir sayfa açalım. Su kaynaklarını ve çevreyi koruma konusunda üzerimize düşeni yapacağımıza dair bir söz verelim. Tüm insanlığın, yeryüzü sofrası etrafında buluşmuş tek bir aile olduğunu hiç ama hiç unutmayalım. Attığımız adımların, sürdürdüğümüz yaşam tarzının çevreye dost olup olmadığının muhakemesini yapalım."

“Su medeniyettir.”, “Su nimettir.”, “Su emanettir.”

“Suyunuz çekiliverirse size akarsuyu kim getirebilir?”  Mülk Suresi- 30. Ayet

Su medeniyetinin mensupları olarak bu bilinç ile “su okuryazarlığı ve su verimliliği” alanında bir proje başlattık ve diyoruz ki:

“AKIŞINA BIRAKMAYIN”

Akışına Bırakmayın Projesinin temel iki amacı var:

  1. Hayatın her alanında mevcut su kaynaklarının verimli kullanılması için genç kuşaklara eğitimler vermek; konferanslar, söyleşiler, toplantılar vasıtasıyla toplumda bilinç oluşturulmasına katkıda bulunmak.
  2. Yağmur ve kar sularının kanalizasyona değil de yer altı sularına karışması için çatı oluklarının ve bahçede biriken suların akış yönünde değişiklikler yaparak yağmur ve kar sularının yeraltı suları ile buluşmasını sağlamak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.