BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cumhurbaşkanı Erdoğan hububat alım fiyatlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından Konya çiftçisinin merakla beklediği hububat alım fiyatlarını açıkladı. 

17 Mayıs 2021
Cumhurbaşkanı Erdoğan hububat alım fiyatlarını açıkladı

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hububat alım fiyatlarını açıkladı. 

Erdoğan "Ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatını 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatını 1750 liraya yükseltiyoruz. Bakliyat alım fiyatlarımız ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlenmiştir. Ton başına hububatta 275 lirayı, bakliyatta ise 910 lirayı bulan prim ve destekler verilerek üreticilerimizin giderlerine katkı sağlanacak." dedi.

Erdoğan, "Açıkladığımız alım fiyatları, diğer kamu kurumları için de referans fiyat olacak, farklı fiyatlandırma yapılmayacak." ifadelerini kullandı.

KURAKLIKTAN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİNİN BORCU ERTELENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir." açıklamasında bulundu.

ÇAY ALIM FİYATI

Erdoğan Millete Sesleniş konuşmasında çay alım fiyatını da açıkladı. Erdoğan "Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile birlikte 4 liraya yükseltilmiştir." dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.